Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
9.32 MB
2008-09-11 12:53:49
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
385
2075
Rövid leírás | Teljes leírás (1.13 MB)

Kanizsa 1996. 014-017 szám - április

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

AKI A VIRÁGOT SZERETI...
A mondás szerint: rossz ember nem lehet. Az élet azonban - ha nem is az ellenkezőjét bizonyítja, némi keserű szájízt is vegyít a jó-szándékú cselekedetek közé.
Mostanában Kanizsán - lehet, hogy nem is rossz szándékú - bo-
nyodalom keveredett a virágpalánták körül. Azok körül, amelyekből majd szép, színes virágok fejlődnek és a város erkélyeit, balkonjait, ablakait fogják díszíteni.
Félreértés, párhuzamos szerve-
zés, egyidőben jelentkező azonos ötlet vagy keresztbe szervezés történt? Lapunkat többet felkeresték a tájékoztatás ellentmondásai miatt.
Lukács Ibolya ennek járt utána lapunk 12. oldalán közzétett írásában.
MEGJELENIK MINDEN PÉNTEKEN
DÉL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3. Telefon/fax: (93)312-305
ALAPÍTVA: 1989.
VIII. évfolyam 14. szám 1996. április 5,
HUSVET,
a
feltámadt Jézus diadalünnepe
Bánk atya írása lapunk 19. oldalán olvasható.
MEGTEREMTHETŐ-E A BIZALOM LÉGKÖRE?
Nagykanizsa jelenlegi bagolai hulladéklerakó telepe hamarosan kénytelen kitenni a táblát: MEGTELT. Égető probléma egy új hulladéklerakó telep vagy szakmai nevén depónia létesítése, amelynek előfeltétele megtalálni a megfelelő helyet, amely minden szempontból és mindenkinek elfogadható. Ez a törekvés sajnos már hosszabb ideje eredménytelen. Oka ezúttal is a „tőkehiány", de most nem elsősorban a sokat emlegetett gazdasági tőke, hanem a sehonnan sem pótolható bizalmi tőke hiánya. Ugy tűnik, egy új depónia léte egyre inkább azon múlik, sikerül-e megnyerni a környezet bizalmát. S ez ma minden műszaki-pénzügyi problémánál nehezebben oldható meg.
A hulladéklerakó kérdésével foglalkozó összeállítás lapunk 10. oldalán olvasható.
KERESKEDŐK ELLENŐRZÉSE
Az elmúlt év őszétől folyik a városban a kereskedelmi tevékenységet folytató magán- és társas vállalkozások ellenőrzése. Az eddigi tapasztalatokról, a regisztrálás mikéntjéről Partiné dr. Szmodics Györgyi igazgatási osztályvezető beszélt.
- A hatósági ellenőrzés időpontjáról minden vállalkozó írásbeli értesítőt kap. A be nem jelentett Üzletek üzemeltetőinek harminc napos határidőt adunk, hogy beszerezzék a működéshez szükséges engedélyeket. Ha ez idő alatt az érintett nem pótolja a hiányosságokat, hatósági határozattal az adott üzletben a tevékenység folytatását megtiltjuk. Ez bizony elég súlyos szankció. Altalános probléma, hogy a legtöbben úgy gondolják, a vállalkozói igazolvány kiváltásával minden kötelezettségnek eleget tettek. Ar-
ra nem gondolnak, hogy ez az. igazolvány az. egxéb, jogszabályban előírt engedélyeket nem pótolja.
- Melyek ezek az engedélyek?
- Egyrészt - az üzlet profiljától függően - különböző szakhatósági hozzájárulások, az ANTSZ-től és a Tűzoltóparancsnokságtól, másrészt az építési hatósági engedély és az üzlet bejelentését igazoló okmányok. Az ellenőrzési munka egyébként folyamatos, és utcákra, területekre felosztott ütemterv szerint történik.
Az. elmúlt évben három-száztizenegy ellenőrzést végeztünk, s százhetvennégy esetben találtunk hiányosságot. A leggyakoribb probléma az üzlet bejelentésének, a szakképzett eladónak, a vásárlók könyvének és a pa-naszkönyvnek a hiánya._
iTT
ÜLÉSEZETT AZ
ÖNKORMÁNYZAT
4. oldal
BURGONYA NÉGY FÖLDRÉSZRE
6. oldal
TANCVERSENY BUKTATÓKKAL
16. oldal
IFOR-KATONAK AZ ISKOLÁBAN
17. oldal
K ANITRA &/m»*+A**j ;!tL*+Á
2 JVAIÉI JL/-óJ/\\ — oCfOZZá<lyi- ULcd€4t, 1996. ápri lis 5.
Szociális és Egészségügyi Bizottság
Lakástámogatások
Ápolási otthon
Szerdán...

Insert failed. Could not insert session data.