Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
11.34 MB
2008-09-11 13:08:55
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
404
1473
Rövid leírás | Teljes leírás (1.1 MB)

Kanizsa 1996. 049-052 szám - december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

A
MEZŐBANK Kanizsán
Nagykanizsán 1990. február elsején alakult a Mezőbank. Mostani helyére az Erzsébet tér húszba az Agrobankkal történt egyesülés után ez év január harmadikával költözött. A bankfúzió itt nem járt nagyobb mérvű létszámleépítéssel. Jelenleg tizenkét alkalmazottja van a fióknak. A Mezőbank korábbi vezetője nyugdíjba vonult, az új fiókvezető Horváth Gyula lett, aki az Agrobank nagykanizsai irodájának vezetője volt 1994. augusztus tizenöt óta.
A Mezőbankot bemutató írásunk a lap 6. oldalán olvasható.
Véradók köszöntése
„Úgy adnak vért, mint más kezet" - köszöntötték a Roz-gonyi Utcai Általános Iskola tanulói Kara István verssorával a Véradók Napja alkalmából rendezett városi ünnepségen kitüntetett véradókat és véradásszervezőket pénteken délután a Vasemberházban.
Nagykanizsán és környékén ma mintegy négyezer véradót tartanak nyilván, s ez a szám jóval magasabb az országos átlagnál. De ez is kevés. A hetvenes években az országban másfél millióan adtak rendszeresen vért, ma viszont az is előfordul néha, hogy vérhiány miatt műtéteket kell elhalasztani. Az országnak évente egymillió véradásra van szüksége, s míg egy fuldokló megmentőjét életmentő-érdeméremmel jutalmazzák, a véradókra a munkahelyükön is rossz szemmel néznek. Nagyobb társadalmi elismerésre van szükség - fogalmazott köszöntőjében Suhai Sándor polgármester. A pénteken kitüntetettek évek óta segítik saját vérükkel a rászorulókat. Somogyi Istvánná és Simoncsics Tibor kilenvenszeres, Bela-csics Ferenc hetvenszeres, Scheier István és Horváth Gyula hatvanszoros, további huszonkilencen pedig ötvennegyven-harminc illetve húszszoros véradásért vehették át a Magyar Vöröskereszt elismerő oklevelét.
ELSZOKOTT OTTHONRÓL
Kétségbeesve kereste fel szer- elől. Segítségre várnak, arra, fogadó pedig kis nyugdíjból el-
kesztőségünket G. Gy-né, aki hogy Boglárka egy befogadó csa- tartani nem tudja,
szerint egy ismerős kislány hozzá Iádhoz, jó helyre kerülhessen, Boglárka története lapunk 12. olda-
menekült iszákos, durva apja mert hazamenni nem akar, a be- Ián olvasható.
imnm
DEL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Tere u. 3.
Telelon/lax:
(93) 312-305
AIAPITVA: 1989.
VIII. évfolyam 49. szám 1996. december 6.
ALMANACH KÉRDŐJELEKKEL
A „Kanizsai Almanach 1995-ről" című kötet bemutatóján lapunk érdeklődésére a kiadó, Czupi Gyula elmondta, a magánkiadásban ezer példányban megjelentetett könyvet a nagykanizsai önkormányzat összesen háromszázezer forinttal támogatta, az elmúlt évben - pályázat útján - kétszázezer, idén száz-
ezer forinttal. Megtudtuk, a tavalyi évben elnyert összeg a kiadás egy részét fedezte, százezer forintból pedig a szerzői honoráriumot fizette ki a Czupi Kiadó.
Horváth Krisztina, a Polgármesteri Hivatal Művelődési Osztályának illetékese megerősítette a kiadó által el-
hangzott, az összegre vonatkozó információkat.
A közgyűlés és az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság által elfogadott dokumentumok alapján mindösszesen 986.000 forintot fizetett ki az önkormányzat a Kanizsai Almanach támogatására.
További információkkal lapunk 16. oldalán szolgálunk.
ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG
Dr. Fodor Csaba a szocialista képviselőcsoport nevében elmondta, hogy nagy űrt pótolna Béres Márton tervezete, de több aggályuk van a tartalmat, a megfogalmazást illetően. Az összeférhetetlenségi ügyek vizsgálatára ad hoc bizottságokat javasoltak, és módosító javaslatot nyújtottak be a rendelet személyi ha-
tályát illetően is. E szerint vonatkozzon az a bíráló és egyéb ad hoc bizottságokban résztvevőkre is, és minda...

Insert failed. Could not insert session data.