Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
10.22 MB
2009-01-12 08:39:49
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
369
1759
Rövid leírás | Teljes leírás (906.71 KB)

Kanizsa 1998. 048-051. szám - december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Számos változás várható a szociális és egészségügyi ellátások rendszerében a jövő évtől. A tervek szerint a jövedelempótló támogatások folyósítása átkerül majd a munkaügyi központok hatáskörébe. Változik a közlekedési támogatások rendszere, erről, ha majd a közlönyben megjelenik, és az új űrlapok is napvilágot látnak, bővebben is tájékoztatjuk olvasóinkat. Egyre több helyről hallani, hogy változások várhatók a köz-gyógyellátás rendszerében is. Ma még pontosat erről senki nem tud, de már számos találgatás napvilágot látott a téma kapcsán. Még a szakemberek sem tudják, hogy milyen anyagi terheket jelentene, ha a közgyógyellátásssal kapcsolatos teendőket a települési önkormányzatok hatáskörébe utalják át. Már javában folynak a költségvetési tervezések, de ennek anyagi terhei információ hiányában most még nem tervezhetők. Azt sem lehet tudni, hogy az összes köz-gyógyellátásra jogosult személy ügyeinek intézése önkormányzati hatáskör lesz-e, vagy továbbra is csak a méltányossági alapon megítélt ellátás marad az önkormányzatok hatáskörében. Ügyfélforgalomban nem jelent változást a teljes körű közgyógyellátás önkormányzati hatáskörbe való átadása, hiszen, mint dr. Nemesvári Mártától, a Szociális és Egészségügyi Osztály vezetőjétől megtudhattuk, a közgyógyellátásban részesülők teljes köre megfordul az osztályon.
Angol nyelvű befektetői kiadvány készül a megyei jogú városokról. Ebben Nagykanizsa is szerepel majd, ehhez számos adatot, tájékoztató anyagot kértek a városról. Gerencsér Tibor, a Polgármesteri Hivatal főmunkatársa elmondta, a kiadvány elkészítéséhez szükséges adatokat elküldte a város. Ezek elsősorban a költségvetéssel, a város gazdasági adottságaival voltak kapcsolatosak, ám vannak olyan témák, amelyeknek kapcsán a város nem tudott megfelelő szintű tájékoztatást nyújtani. Ez elsősorban az információs szupersztrádán, az Interneten való szereplésünket jelenti.
MEGJELENIK MINDEN PENTEKEN NAGYKANIZSÁN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN
DEL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3.
Telefon/fax-
(93)312-305
ALAPÍTVA: 1989.
X. évfolyam 48. szám 1998. december 4.
Szerdán szállítják
Már a hét elején sem tudott elfogadni Kárpátaljára szánt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat. Mint Kovács László, a szeretetszolgálat vezetője elmondta, olyan mérhetetlen mennyiségű adományt hordtak össze a város lakói, hogy valószínűleg a szerdán útnak induló óriáskamionba sem fér be majd minden. Sajnos további kiszállításokra már nincs mód, ugyanis az igénybe vehető szállítási lehetőségek száma betelt. Kovács László elmondta, hogy azokat az adományokat, amelyek ezt követően érkeznek, a városban élő elesettek megsegítésére fordítják.
A Családsegítő Központ az idén is szervez karácsonyi ünnepséget a gyerekéknek és az idős rászorulóknak. Mint megtudhattak, a gyermekek karácsonyi ünnepségére december 15-én, 14 órai kezdettel kerül sor a HSMK-hau. Természetesen lesz műsor és kis meglepetések is, ugyanúgy, mint az elmúlt 11 évben. Mint Kaszás Gizellától megtudhattuk, az idei évben is azok a gyerekek kapnak majd meghívást a rendezvényre, akiket az általános és a középiskolák javasolnak. Egy nappal később, 16-án Tárják majd az időseket a karácsonyi ünnepségre a Családsegítő Központ munkatársai karácsonyi ünnepségükre. Az idősek karácsonyának megszervezésében a Vöröskereszt, a l\'ol-teri Hivatal és a Karitasz működik majd közre.
Nagyon sok kórházban működik már az országban a
SZÁMVETÉS, TERVEK
II Újabb egyeztető tárgyalások és operatív megbeszélések zaj- §j
| lottak a Kanizsa Főiskola ügyében. Mint dr. Éberling |
I Györgynétől megtudhattuk, a megbeszélés célja részben a |j
| számve...

Insert failed. Could not insert session data.