Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
5.38 MB
2009-05-04 17:48:16
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
364
1373
Rövid leírás | Teljes leírás (651.69 KB)

Kanizsa 2000. 004-007. szám - február

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


XII. évfolyam 4. szám • 2000. február 3.
Megjelenik 21.000 példányban
A BIZONYTALANSÁG MEGSZŰNIK, DE A VÁLTOZÁS FOLYAMATOS
A MOL Rt. jelenlegi stratégiájáról, célkitűzéseinek lényegéről hallottak szemtől-szemben tájékoztatót a MOL Rt. első emberétől, Mosonyi György vezérigazgatótól a város és vonzáskörzete olajipari munkavállalói a HSMK-ban rendezett fórumon.
-A MOL jövőképe az, hogy a régió. Közép-kelet Európa vezető olajipari vállalatává váljon. -mondta a vezérigazgató a helyi sajtó képviselőinek tartott sajtótájékoztatón. - Erre minden esélye megvan, hiszen az. elmúlt év sikertörténetére alapozva, a MOL fejlődési pályája töretlen. Hogy a vállalat, a piaci körülmények közölt is versenyképes maradhasson, az. kell, hogy a mostani tevékenységünk a világsztenderdek szerint is versenyképes legyen. Tegyük rendbe saját házunk táját, legyünk hatékonyak, korszerűen szervezettek. Egyik alapvető átalakítási célunk, a MOL struktúrájának leegyszerűsítése. Arra kell koncentrálni, ami az. alaptevékenység. Pályára kell állítani a nem alaptevékenységhez tartozó leányvállalatokat, amelyeknek megvan az esélyük arra, hogy saját kéjK\'sségeik szerint építsék a jövőjüket. A MOL 114 leányvállalattal rendelkezik, s ez. kezelhetetlen.
- Az átalakítás milyen változásokat jelent a helyi környezetünkben?
- A MOL Hotels, a saját lábán
M©1L
kell, hogy megálljon, és egy olyan szakmai köríiöz csatlakozzon, amely a hotelmenedzsmenthez értsen, és ne a kőolajfeldolgozáshoz. A MOL értéket nem kótyavetyélhet el, az értékesítés csak piaci alapokon történhet. Tanácsadó cég dolgozik azon, hogy milyen formában történjen az. értékesítés. A Rotary Rt. jó eséllyel pályázik arra, hogy versenyképes legyen. Értékesítése folyamatban van, remélem, május végéig le is zárul, és megkezdheti önálló pályáját.
- Hogyan érintik a változások a Nagykanizsai Bányászati Üzem jövőjét?
- Az üz.em jövője az olajon múlik. Az olajban van jövő, ha nincs olaj, nincs jövő. A szervezeti keretek korszerűsítése folyamatban van, egyszerűsítik a működést, a sz.eivez.etet, csökkentik a vezetők számát. Fő célkitűzés a kőolaj- és gáztermelésben a - műszaki, környezetvédelmi biztonságot fenntartva - a működési költségek csökkentése.
- A költségcsökkentés mekkora létszámcsökkenéssel jár?
-A létszám kialakítása folyamatban van. A MOL 18 ezres létszámát 12 ezerre kell csökkenteni. A létszámcsökkenés 60-70%-a, a leány-¦ vállalatok eladásából származik. A bányászati üzem vezető tisztségeiben változás történik. Az. üzletág vezetői dolgoznak ezen a kérdésen, ha befejeződnek az egyeztetések az
üzemi tanáccsal és a szakszervezettel, február elején nyilvánosságra kerülnek a nevek. Az érdekképviselet teljes mértékben megérti, hogy a kihívásokra a MOL-nak válaszolnia kell. Amit megkövetelnek tőlünk, az a nyílt beszéd és az. őszinteség, továbbá az, hogy legyünk arra figyelemmel, hogy azoknak a munkavállalóknak, akik nem tudják nálunk folytatni a munkát, adjunk valami segítséget. Úgy gondolom, egy nagy lépést teszünk előre akkor, amikor a vezetők kiválasztásában megszületnek a döntések. Jelenleg az adott regionális területen lévő munkahelyi vezetők sem biztosak abban, hogyan folytatják majd. A munkavállalók felé a kommunikációs lánc nem működik. Kinevezésük után fontos, hogy azonnal hozzákezdjenek a kommunikáció folytatásához..
- Köztudott, hogy a MOL sikervállalat. Nagy múltja van a környéken az olajiparnak. Lehetnek-e a jövőben a MOL sikerének résztvevői, élvezői az itteniek, Lovászitól, Bázakerettyétől, Barcsig?
- Bármennyire nehéz kimondani, ahogy csökkennek a kőolajkészletek, úgy csökken annak az esélye, hogy az adott térségbeli...

Insert failed. Could not insert session data.