Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
5.4 MB
2010-05-17 15:25:30
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
363
1433
Rövid leírás | Teljes leírás (598.19 KB)

Kanizsa 2001. 008-012. szám március - 009. szám hiányzik

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


XIII. évfolyam 8. szám • 2001. március 1.
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
BERLAKASEPITESI
LtELftlEj 1 IJoC/UrJc/ti.
A folyamatosan napirenden lévő lakossági igények arra kényszerítik a nagykanizsai önkormányzatot is, hogy bérlakás-állományát növelje, s újra keresse az építtetés lehetőségeit. Az állami támogatású bérlakásprogram keretében benyújtható pályázatok kedvező feltételeket teremthetnek ehhez. A Szociális és Egészségügyi Bizottság legutóbbi ülésén sorra vette a város azon ingatlanjait, ahol lehetőség kínálkozik az építkezésre vagy az átalakításra. *
Először az Ingatlankezelési Intézmény által megvizsgált épületeket tekintették át. Takács Sándor csoportvezető elmondta, hogy a belvárosi Szent Imre úti volt Szociális Otthonban - az épület állaga, szerkezeti rendszere miatt - a földszinten két 68 négyzetméteres, az első emeleten három, illetve nagyságától függően két jó beosztású lakás alakítható ki. A nagyméretű szuterén háromnegyed része - külön lejárattal - hasznosítható irodának, ipari és szolgáltató tevékenységre. Ugyanez nem mondható el a Csengery út 89. (volt VGV-épület) alatti irodaházról, mert az épület funkcionális elrendezése, kötött méretei, hang-
és hőtechnikai, valamint gépészeti megoldásai miatt lakások kialakítására nem alkalmas. Viszont a Takács Sándor által bemutatott tervek szerint a ligetvárosi városrészben a jelenleg előkészítés alatt lévő 26 db szociális bérlakás mellé még akár 4—5 lakótömb is elhelyezhető. Az épületek földszintes, vagy föld-szint+tetőteres kialakításúak lehetnek. Kedvező képet kapott a bizottság a Dózsa és Irtás utcák sarkán lévő önkormányzati tulajdonú telekről is, amely beépíthető, itt ún. fecskeház létesíthető.
A fenti területek lehetőségeinek megvitatása után dr. Szolik Enikő, a Gazdasági Osztály irodavezetője és a bizottság tagjai
egymás után vonultatták fel a még számításba jöhető ingatlanokat, a célokat bővítve az új kormányrendelettel, miszerint az önkormányzati bérlakásépítési program kiterjeszthető fiatalok garzonlakására is. Többek között a Dózsa György út és a Spar Áruház közötti területen, Palinban, Ligetvárosban újabb területeken, az Erdész utca végén lehetne építeni, de megfontolásra alkalmasnak tartották a Thury-laktanya porta épületének, a volt fiúkollégium bizonyos részének, a hajdani ligetvárosi óvoda és iskola épületének lakáscélú átalakítását is.
Dr. Csákai Iván bizottsági elnök azzal foglalta össze a napirendet, hogy lassúnak tartja az előkészítésnek ezt a fázisát, véleménye szerint Nagykanizsa máris jelentős késésben van, s félő, hogy emiatt a Széchenyiterv által felkínált pályázati lehetőséget sem tudja a város megfelelően igénybe venni.
Büki Erzsébet
A Szabadhegyi közlekedés, útépítés kapcsán újabb levelek jutottak el a polgármesteri hivatalba.
Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Közgyűlés!
Tudomásunkra jutott, hogy az Alsó-szabadhegyi út lakói aláírásgyűjtéssel tiltakoznak az út tervezett kiépítése ellen, melyet több okból elfogadhatatlan javaslatnak tartunk:
- a településrész rendezési terve alapozta meg az egyes telkek beépíthetőségét, és az Alsó-szabadhegyi út az eredeti 42/1995. (XII. 20.) Kgy. számú rendeletben is a terület fő szerkezeti elemeként GYŰJTŐÚT-nak szerepelt.
- Az egyes utak szerepkörét és a tömegközlekedés szükségességét csak a városrész egésze szempontjából lehet megítélni. Az autóbusz elérhetősége, a gyűjtőúttól keletre eső területek ellátottsága érdekében nem biztosított a Keleti Városrészből.
- Az út mielőbbi kiépítése a közmű- és energiaellátás gerincvezetékeivel együtt halaszthatatlan a városré...

Insert failed. Could not insert session data.