Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
5.04 MB
2010-05-18 08:14:55
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
346
1306
Rövid leírás | Teljes leírás (626.77 KB)

Kanizsa 2001. 022-025. szám június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Nasykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
XIII. évfolyam 22. szám • 2001. június 7. Megjelenik 21.000 példányban
I aj ám mm
Előző heti munkáját folytatta kedden a nagykanizsai közgyűlés. Egy héttel korábban - lapzártánk után -módosították az építményadóról és helyi iparűzési adóról szóló rendeletet, döntöttek a lakbérek emeléséről, meghallgatták a számlavezető pénzintézet tájékoztatóját, a CKÖ beszámolóját, majd elfogadták az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok éves beszámolóját. Kinevezték a kiskanizsai, a Körösi-, a Vécsey-iskola igazgatóit, a Vackor-és a Kertvárosi óvodák vezetőit ill. a nevelési tanácsadó intézményvezetőjét. Minden esetben az egyedüli pályázó, korábbi vezető kapott megbízatást.
A kiskanizsai Nagyrác utcai volt általános iskola épületének ifjú házasok otthonává alakítása ismét nagy vitát kavart. Antalics Dezső, a településrészi önkormányzat vezetője ismertette az ügy előzményeit, felhívta a figyelmet arra, hogy milyen élénk tiltakozást váltott ki a tervezet, az önkormányzat azonban nem vette figyelembe döntése meghozatalakor a településrész véleményét. Azt javasolták, a testület vizsgálja felül döntését, mivel az is többször megkérdőjeleződött, a tiltakozás az egész településrész akaratát képviseli-e. A Fidesz-MPP és a képviselőcsoport kérése: nézzék meg, mit is akar Kiskanizsa egésze. Birkner Zoltán fideszes frakcióvezető megismerve azt a tényt, hogy népszavazást nem lehet tartani az általuk javasolt formában és kérdésben, kérte, hogy más módon szondázzák meg Kiskanizsát. Dr. Fodor Csaba arra mutatott rá, hogy a döntés esetleges megváltoztatásához tudni kellene, hogy a közbeszerzéssel elnyert beruházási-kivitelezési munkálatok felfüggesztése, visszavonása milyen jogi következményekkel jár, nem beszélve az anyagi konzekvenciákról. A képviselő szerint a Fidesz a javaslattal politikai kampányba fogott, két mandátumot próbál biztosítani 2002-re. Dr. Fodor Csaba azt is hozzátette, hogy
egy esetleges pályázati összeg visszautasítása esetén az ügyet és következményeit nehéz lenne megmagyarázni a város nagy részének. Dr. Gőgös Péter hangsúlyozta, hogy két lakossági fórum és több mint ezer aláírás támasztotta alá a tiltakozást, a közgyűlés mégis a beruházás mellett döntött. Kálcsics László településrészi képviselő kérte, hogy ne csináljanak politikai ügyet a dologból, mert az iskola funkció és az épület megmaradásának ügye Kiskanizsa hosszú távú ügye, a közgyűlés viszont sorra lesöpri a KTÖ véleményét. Példákat említett a beiskolázás és az iskolai ellátottság általa kimutatott anomáliáiról. Dr. Csákai Iván szerint az egész város érdekét sértené, ha visszalépnének akkor, amikor két lakásra száznegyvenkettő jelentkező van. Györek László szerint jó döntést hoztak, de meg kellene kérdezni a kiskanizsaiakat is. A képviselő reményét fejezte ki, hogy a kiskanizsaiak is elfogadják, hogy a testület megfelelő döntést hozott.
A folytatólagos ülésen a testület nem változtatta meg határozatát, folytatódik a fiatal házasok otthona építése. Hangsúlyozták, hogy Kiskanizsa kéréseit, érdekeit ezután súly ozottabban figyelembe kell venni. Marton István javasolta, hogy a korábban a Főiskolának átadott volt gondozóházat vissza kellene adni a településrésznek, de a testület nem fogadta el a javaslatot. Dr. Bárányi Enikő kérését támogatták: a fiatal házasok otthona bérlőkijelölési jogát a Szociális és Egészségügyi Bizottság a Kiskanizsai Településrészi Önkormányzat véleményének kikérésével gyakorolja.
A közgyűlés elfogadta azt a tájékoztatót is, amelyet a polgármesteri hivatalban végzett, a továbbtanulásokra irányuló vizsgálatról készítettek. Ezek közül az a két eset volt szabálytalan, amelyet dr. Tuboly M...

Insert failed. Could not insert session data.