Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
5.41 MB
2010-07-08 14:50:08
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
360
1377
Rövid leírás | Teljes leírás (590.2 KB)

Kanizsa 2002. 009-012. szám március

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XIV. évfolyam 9. szám • 2002. március 7.
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
nem képviselhetik a város érdekeit a NagyPlus Rt. tulajdonosi, igazgató tanácsi és felügyelőbizottsági ülésén a közgyűlés által hozott döntésnek megfelelően. Elmondta, hogy ezzel lehetőséget kíván biztosítani ahhoz, hogy a testület még egyszer megtárgyalhassa a tőkeemelés kérdését, ezért március 19-ére összehívja Nagyka-
Hétfői soron kívüli közgyűlésén a nagykanizsai önkormányzat kimondta, hogy nem járul hozzá a NagyPlus Rt. tőkeemeléséhez, kezdeményezi a szerződés felbontását. Egyben felkéri a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy a város tulajdonában lévő, ipari park megvalósítására alkalmas területek bővítéséhez járuljon hozzá, a betelepítéshez nyújtson segítséget.
Az MSZP-frakció szerint az önkormányzatnak nem kellett volna így döntenie, mert a város érdeke azt kívánja, hogy további tárgyalásokra kerüljön sor, az esetleges félreértéseket tisztázzák, a döntést halasszák el május 31-ig. Schmidt László, az Ipari Park Fejlesztő Kht. ügyvezetője elmondta, hogy az önkormányzat teljesített minden feltételt, amely a tőkeemeléshez volt szükséges, ellenben az olasz fél nem bocsátotta az önkormányzat rendelkezésére az üzleti tervet. A közgyűlésen felvetődött, hogy a város ajánlja fel kivásárlásra az rt.-ben lévő 35 százaléknyi tulajdonát az olasz félnek. Mint elhangzott, az olaszok által elkészített, de az önkormányzat rendelkezésére nem bocsátott üzleti tervet 151.900.000 forintnak megfelelő euróért felajánlották megvételre az önkormányzatnak.
A szerződés felbontása mellett igennel szavazott: Antalics Dezső, Balogh László, dr. Bárányi Enikő, Birkner Zoltán, dr. Csákai Iván, dr. Gőgös Péter, Gyalókai Zoltán, Györek László, Kiss László, Marton István, Röst János, Tarnóczky Attila, Tóth Zsuzsa és Törőcsik Pál.
Nemmel szavazott: Bicsak Miklós, Böröcz Zoltán, Budai István, Cserti Tibor, dr. Fodor Csaba, dr. Kalmár Béla, Kelemen Z. Pál, Tóth László, Tüttő István és Zsoldos Ferenc.
Nem volt jelen: dr. Horváth György, Mayer Ferenc és Teleki László.
A közgyűlést követő sajtótájékoztatón az MSZP nevében dr. Fodor Csaba elmondta, hogy a szocialista képviselőcsoport javaslata szerint el kellett volna halasztani a döntést a tőkeemelésről május 31-ig, mert tisztázni kell, hogyan lehetne megmenteni ezt a nagyszabású projektet. A megszüntetésről szóló döntés az MSZP szerint nem szolgálja a város és körzete érdekeit a munkahelyteremtés illetve az esetleges jogi és gazdasági következmények miatt. Dr. Fodor Csaba szerint összeállt a Fi desz-S ZDSZ-koalíció, amely kártékony ténykedésével már emlékezetes módon vezette a várost.
Birkner Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője elmondta: egy rosszul előkészített szindikátusi szerződés végére tettek pontot, döntésükkel felszabadítottak olyan megszerzett földterületeket, amelyek az Ipari Park cím birtokában az önkormányzatnak lehetőséget ad arra, hogy ipari parkot és logisztikai központot valósítson meg úgy, hogy nem az önkormányzat vállalkozik, hanem minden módon elősegíti a munkahelyteremtő beruházások létrejöttét a területen.
Másnap, kedden reggel sajtótájékoztatót hívott össze Tüttő István, városunk polgármestere, ahol ismertette a meg-•jelentekkel, hogy élve törvény adta jogával megvétózza az előző este hozott közgyűlési döntést. Véleménye szerint
nizsa Megyei Jogú Város Közgyűlését. A polgármester vétója halasztó hatályú is, ezért a döntésben foglaltak végrehajtását felfüggeszti. Tüttő István elmondta, hogy az olasz felet még aznap tájékoztatja a közgyűlés döntéséről és arról is, hogy ez ellen vétót emelt. A polgármester közölte azt is, hogy a laktanyák ter...

Insert failed. Could not insert session data.