Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
6.65 MB
2010-07-08 14:57:45
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
355
1748
Rövid leírás | Teljes leírás (590.88 KB)

Kanizsa 2002. 033-037. szám október

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

LITTER NÁNDOR polgármesterjelölt
SZÁNYINÉ KOVÁCS MÁRIA
11. választási kerület
STRÓBER GÁBOR
12. választási kerület
(MSZP-SZDSZ)
XIV. évfolyam 33. szám • 2002. október 3._Megjelenik 21.000 példányban
Nemzetközi
25


¦ 2002. szeptember 13-a. péntek valóban szerencsétlen napja volt annak a férfinak, akit ismerőse vágott úgy orrba, hogy csontja törött. E napon azoknak a zsarolóknak sem volt szerencséjük, akik már napok óta pénzt követeltek (s kaptak) egy nagykanizsai férfitól. A sértett mintegy 60.000 forintot adott már át a három személynek, mire vette a bátorságot, s feljelentette őket.
¦ Szombaton egy ismeretlen nő folyékony szappan kísérelt meg kivinni egy áruház mosdójából, ám nem járt szerencsével, rajtakapták. Ellene szabálysértési feljelentést tettek a helyszínre hívott járőrök.
¦ Éjszaka egy közúti ellenőrzés során derült fény arra, hogy egy helyi lakos olyan személygépkocsival közlekedett, melynek alvázszáma nem egyezett a forgalmi engedélyben szereplő számmal. A tulajdonost gyanúsítottként hallgatták ki.
¦ Az éj leple alatt két betörést is elkövettek ismeretlen tettesek. A sandi lakásból értékpapírokat és készpénzt (kárérték: 1.800.000 Ft), a letenyeiből pedig számítógépet és szintén készpénzt vittek el az ismeretlen tettesek.
¦ Vasárnap már kora reggel családi veszekedésekhez kértek rendőri intézkedést. Az első esetben két szomszédos család veszett össze, ütötték egymást, míg a másik esetben a segítséget kérő hölgyet élettársa verte meg úgy. hogy eltörött az orra és a bordája, míg 11 órakor férj és feleség vitája fajult tettlegességig. Délben ismét egy feleség jelentette be. hogy férje vadászfegyverével fenyegeti életveszélyesen, elvette útlevelét, jogosítványát, így akarja megakadályozni, hogy Ausztriába utazzon dolgozni.
¦ 20 óra 20 perckor érkezett a bejelentés, mely szerint a 7-es számú főúton egy személygépkocsi és egy kamion ütközött. A balesethelyszínelő megállapítása szerint a személyautó vezetője figyelmetlenül előzött (nem vette észre, hogy a mögötte haladó kamion már szintén előzésbe kezdett), melynek következtében két személy sérült meg.
¦ Az éjszaka folyamán történt eseményekben az ittasság játszotta a
főszerepet. 21 órakor egy italbolt előtt ököllel, késsel próbáltak nézeteltérést rendezni, majd egy ittas járművezetőt állítottak elő a kapitányságra. Fél tizenkettőkor a kórházban jelent meg egy erősen ittas férfi ellátásra, mert elmondása szerint többen is bántalmazták egy helyi presszó előtt, melynek következtében eltörött az orra.
¦ Hajnali kettő órakor kábítószerfogyasztás alapos gyanúja miatt állítottak elő négy személyt. A gyorsteszt mindegyikük szervezté-ben kábítószert mutatott ki. ezért náluk házkutatást tartottak, őket gyanúsítottként hallgatták ki.
¦ Hétfőn délben jelentették be, hogy egy helyi szerviz irodájából alkalmi lopás módszerével vittek el kb. 130.000 Ft készpénzt.
¦ 14 órakor egy tanár jelentett be, hogy tanítványától ellopták mobiltelefonját. Az diáktól egy ismeretlen személy kérte az iskola udvarán, hogy mutassa meg neki telefonját, de azt már nem adta vissza.
¦ Kedden délelőtt egy olasz felségjelű személyautó a Csónakázótó melletti árokba hajtott és kigyulladt. A gépkocsi vezetője füstöt észlelt a motortér felől, megállt megnézni, ám az autót nem rögzítette, s az elgurult.
¦ Délután kettőkor egy férfi jelent meg a kapitányságon, mert két ismeretlen nő ellopta pénzét „isme-rekedés" közben.
¦ Csütörtök este egy hajléktalan férfi tett bejelentést, mert többen is bántalmazták. A sértett egy padon ült, mikor három ismeretlen férfival szóváltásba kever...

Insert failed. Could not insert session data.