Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
33.35 MB
2021-01-07 15:47:44
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
631
1165
Rövid leírás | Teljes leírás (417.84 KB)

Kanizsa 1990. 027-030. szám július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

„Menedzsertípusú polgármesterre van szükség" (4. oldal)
„...sok diákunkról rövid időn belül kiderül, hogy alapmüveleti, írás- és olvasási gondokkal küszködik." (7. oldal)
„... az a fontos a vallástanításban, hogy minden vallást bemutasson a tanár, s neveljen becsületre, etikára." (14. oldal)
II. évfolyam, 27-28. szám 1990. július 13. Ára: 19.20 Ft
Megjelenik minden pénteken
Kánikula galambéknál
Fotó: Szakony Attila
„A pártokat Ön
felkészültnek érzi arra, hogy a város ügyelt a választások után tovább vigyék?
- A jelen pillanatban nem. Részkérdéseknél állnak meg... Hiányolom, hogy ha valamiben nem elég tájékozottak, nem keresnek bennünket... az MDF és a Fidesz nem él a lehetőséggel."
(2. oldal)
„A Zeneiskola vezetősége és a zenekar úgy döntött, hogy nem kívánja Torják Vilmos karmester szerződését meghosszabítani... Meglepő volt ez a hír, hiszen a zenekar talán még sohasem játszott olyan rossz formában, mint az évad-záró esten."
(11. oldal)
Jól van ez így, polgárok? - vasárnap reggel a Lenin úton.
(Fotó: Szakony Attila)
Tiltakozás
Mi. alulírottak tiltakozunk az egészségügy elleni elvtelen hadjárat miatt.
Nem az a demokrácia, amikor az egyes sajtótermékek ellenőrizhetetlen, névtelen levelekkel befolyásolják az emberek tudatát. Ebben a légkörben munkánkat megfelelően ellátni nem lehet. Úgy gondoljuk, hogy ez a bizalmatlanságot keltő hangulat árt az orvos-beteg kapcsolatnak, nehezíti gyógyító munkánkat.
Felelősségünk tudatában kijelentjük, hogy munkánkat mindenkor az orvosi eskünk szellemében végeztük és a jövőben is aszerint tesszük. Ehhez azonban elengedhetetlen az a nyugodt légkör, amely a gyógyító munka előfeltétele.
Egyes újságok írásai azonban nem ennek megteremtését segítik elő. hanem a már megteremtett, kivívott bizalmat igyekeznek szétrombolni. Nagykanizsa, 1990. június 28.
Dr. Horváth Ágnes és még 51 kórnázi. rendelőintézeti és körzeti orvos aláírása
A tiltakozással egyetértünk, a sajtót érintő általánosításokkal nem. Helyes lett volna ugyanis, ha Horváth doktornő és munkatársai megnevezték volna a „bűnöst": a ZALATÁJ-RÓL van szó.
(A szerk.)
( kanizsaT
1990. július 13.
Beszélgetés Zsoldos Ferenccel
# A pártok részkérdéseknél állnak meg
# A bizalmatlanság nem használ sem a
mának, sem a jövőnek
A rendszerváltás folyik. A politológusok azonban kettős hatalomról beszélnek, hiszen a helyi szinteken még nem törtónt meg az önkormányzatok demokratikus megválasztása. Mint lapunk egyik korábbi számában az MDF ügyvezető alelnöke vélte, „helyi szinten még ellenzékben" vannak. A tanács és a városban működő pártok kapcsolatáról beszélgettem ezért Zsoldos Ferenc tanácselnökkel.
- A pártok megalakulásától kezdve ösztönöztem a munkatársaimat is, hogy segitsük a pártok működését. Enélkül a pluralista alapokra épülő demokratikus rendszer működése elképzelhetetlen. Arra törekedtünk, hogy minden pártnak legyen helyisége a városban, hogy működési körülményeik és feltételeik javításához hozzájáruljunk. Lehet, hogy a pártok képviselői már megfeledkeztek arról, hogy az elmúlt évben én kezdeményeztem, hogy üljünk le egymással. Egyrészt azért, hogy legyen egy olyan fórum, ahol a városban működő pártok egymással is találkozni tudnak, másrészt, hogy a tanács a maga sajátos eszközrendszerével segítse indulásukat, támogassa működésüket. Ebben az alapállásban nem változott semmi, legalábbis a mi részünkről nem.
Közvetlen közreműködésünkkel tudott helyiséghez jutni a Magyar Demokrata Fórum és a többi párt is.
Sajnos egy pártnak az elh...

Insert failed. Could not insert session data.