Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
33.52 MB
2021-01-07 15:49:16
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
549
1012
Rövid leírás | Teljes leírás (435.47 KB)

Kanizsa 1990. 036-039. szám szeptember

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Kocsmai szimpózion j Halasi Imre a színházi évadról { A német fordulat j A hivatal szégyene | f7. oldal) [8. oldal) 112. oldal) r13. oldal)
II. évfolyam. 36. szám 1990 szeptember 7. Ára 9.60 Ft I ÜTJ. V .. .1
Megjelenik minden pénteken
Svéd tőkével N — fagylaltgyár
Nagykanizsán. u Italgyártó Kft. Vár bt 5. sz. alatti telepén augusztus 30-án — mutatkozott be ügyfeleinek és a Baj tónak a »véd tőkével megalakult fagylaltgyár, a Finomságok Kft.
A mintegy 30 millió forint beruházási költséggel létesített üzemben egyelőre IX féle fagylaltot készítenek, kitűnő minőségben. A napi maximális termelési kapacitás 1,5 tonna. A gyár nemcsak a helyszínen szolgálja ki a vásárlókat, hanem a hQtőtartályokkal felszerelt különleges gépjárművel az állami és magán kereskedelem-vendéglátás megrendelésére is szállít fagylaltot, ömlesztett, valamint műanyag tölcsérbe fagyasztott kiszerelésben. (A kft. bemutatására egy következő számunkban visszatérünk.)
(tihanyi)
Ha augusztus, akkor bevonulás. — A Gábor Áron Laktanya újoncai — alapos orvosi vizsgálat után — egy évre angyalbőrbe bújnak.
A Városi Könyvtár felhívása:
Új és szokatlan ls a helyhatósági választások mostani formája. Emiatt a választópolgárok sokszor lehetnek tanácstalanok. Szívesen összegyűjtenénk a jelöltek hozzánk eljuttatott Ismertetőit, anyagalt és azt látogatóink számára hozzáférhetővé is tennénk. A jelölő szervezeteket, a Jelölteket tehát arra kéljük, hogy adatalkat és anyagalkat juttassák el hozzánk. A város polgárait pedig arra, vegyék Igénybe ezt a lehetőséget és tájékozódjanak nálunk a jelöltekről és a választás egyéb kérdéseiről. (Cim:AdyE.u. 14,azAlsótemplommellett Tel.: 11-163.)
Úf tanév — ú| iskola Zalakaroson
Az egyre nagyobb hírnévvel bíró gyógyfürdőhelyen az utóbbi években Jelentősen nőtt az állandó lakosok száma, ezzel együtt a gyerekek száma is. A felnőttek többsége az idegenforgalom Jóvoltából helyben talált munkát, a gyerekek viszont a környező falvak Iskoláiba jártak, hisz Karoson mindössze egy három tantermest tagiskola volt. A most elkészült négy tanterem, az aula és a 300 adagos konyha alapvetően változtat a korábbi helyzeten. Ráadásul az öt évvel ezelőtt elhatározott fejlesztésnek most még csak a felével készültek el. A következő hónapokban még négy újabb tantermet és egy tornatermet építenek fel, így lesz teljessé a karosi Iskola.
Kihasználják majd az új intézmény tetőterét is. Ott négy, pedagógusoknak szánt szolgálati lakást alakítanak ki.
Szeptembertől tehát hét osztály — három a régi és négy az új tanteremben — kezdi helyben a tanévet. A nyolcadikosok, részben kényszerből, részben hogy ne kelljen őket kiszakítani az utolsó évben a megszokott környezetből, a környék településeinek iskoláiban fejezik be tanulmányalkat. Jövőre viszont már valamennyi karosi általános Iskolás korú gyermeket — közel másfélszázán vannak — helyben tanítják.
A változás ellenére sem marad azonban üresen a régi, három termes Iskola. Már folynak a tárgyalások arról, hogy miként tudná régi tulajdonosa, a katolikus egyház hasznosítani az épületet
M. L.
Landlerből Batthyány Lajos Gimnázium
Középiskolásaink, így gimnazistáink számára ls Idén szép tember 2-a Jelentette a tanévkezdés „végzetes" dátumát. A volt Landler Gimnáziumban ezúttal azonban a vártnál nagyobb érdeklődés előzte meg az ünnepséget. Megváltozott ugyanis a 225 éves tanintézet elnevezése. Az alulról szerveződő kezdeményezés elérte célját: a gimnázium ezentúl egykori alapítója, gróf Batthyány Lajos nevét viseli. A névadó alkalmából Zsoldos Ferenc tanácselnök átadta az új Iskolazászlót, majc Szcbcnyl Mária, az intézmény Igazgatója beszélt...

Insert failed. Could not insert session data.