Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
52.45 MB
2021-01-13 15:49:44
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
552
974
Rövid leírás | Teljes leírás (502.26 KB)

Kanizsa 1991. 009-013. szám március

Cím: Kanizsa
Alcím: Városi Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

''Árvácska
Számlaszám: 219-98629/9600-6046
Az Árvácska alapítványra két veszprémi fiatalember országrészeket átölelő gyalogtúrával kívánja felhívni a figyelmet. Kovács Gyula és Karakai Mihály a napokban ért Kanizsára. Ez alkalommal a nemes vállakózásuk mellett Karakai Mihállyal légiós múltjáról is beszélgettünk. (Cikkünk a 4. oldalon.)
III. évfolyam L99L március 1. Megjelenik minden pénteken
Ara: 13.30 Ft
600-as telefonközpont telepítését tervezik Kanizsán
Évek óta és feltehetően még jó néhány éven át slágertémának számít az áldatlan telefonhelyzet. Városunkban mindez hatványozottan igaz, hiszen az itteni telefonközpont már a század közepén is korszerűtlennek számított. Tavaly nyáron úgy tűjit, ha időben távoli, de végre kézzelfogható terminust adott a Pécsi Távközlési Igazgatóság: 1993-re ígérték Kanizsának és a város körzetében élőknek telefongondjaik megoldását. Az utóbbi napokban azonban felröppent a hír, ideiglenes megoldással kívánják odázni a beígért korszerűsítést és bővítést!
Az igazság kiderítése érdekében hívtuk fel Boda Pétert, a Pécsi Távközlési Igazgatóság kereskedelmi és vállalkozási igazgatóhelyettesét.
•Valóban fel kívánják-e áldozni a végleges megoldás 1993-as dátumát egy átmeneti módozatul, nevezetesen egy 600 vonalas konténerközpont telepítésével?
— Nem erről van szó, de feltétlenül szükség van egy 600-as központ telepítésére, ami a legnagyobb forgalmat bonyolító közületi vonalak kiváltásával tehermentesíti a mai központot. Korábban még úgy terveztük, hogy az új zalaegerszegi központ segítségével mintegy 200 vonalat választunk le a helyi központról. Ez a szám most háromszorosára nőhet. A megoldás is más. Eredetileg ugyanis mindezt egy mikrolánc kiépítésével képzeltük el, egy új, helyi központ nélkül. Most másképpen döntöttünk. Igaz, ez drágább, de jobb megoldás. Természetesen ez a módozat is az egerszegi központra épül.
•Kik kaphatnak e konténerközpontban vonalat?
Vonalvég: Átmeneti vagy végleges megoldás ?

Pártirodák „titkai"
(2.oldal) •
Új igazgató a Sörgyárban
(3.oldal) •
Oktatás és közművelődés -kezdődik az „operáció"
(6.oldal) •
Ússzunk egy kört! (11.oldal)
—Közületek, vállalkozók, az egészségügy...! A kijelölés joga várhatóan az önkormányzaté lesz.
•Eszerint magánszemélyek szóba sem jöhetnek?
— E fázisban nem. De rögtön hozzáteszem, 30-50 új nyilvános állomás telepítését is tervezzük a város legforgalmasabb pontjain.
• Hallani arról, hogy gondjaik vannak mind az átmeneti, mind pedig a végleges központ helyének kijelölésével. Miután tavaly a távközlés levált a Postáról, nehezen tudnak megegyezni a telepítés helyéről!
—Ez a probléma létezik. S ha nekünk valóban új postai garázsokat kell építenünk annak érdekében, hogy helyet kapj unk a központnak, ez akár 50-60 millió forint többlet kiadással is járhat. Aligha kell mondanom, hogy ez egy ilyen pénzinséges időszakban nem tűnik kellemes helyzetnek.
•Az Önök eredeti tervei szerint 1993-ra készülne el az i^j kanizsai központ. Bizton számíthatnak-e erre a helybeliek és a város vonzáskörzetében élők? Ez utóbbi azért is érdekes, hiszen tavaly régiós megoldásra készültek!
— Nagykanizsán 1993-ban el fog készülni egy 12 ezres, új központ, ami négyszerese a mai kapacitásnak. Ugyanebben az időben számíthatnak a vonalbővülésre Letenyén és Zalakaroson is. A régió egyéb településein azonban feltehetően csúszni fog a korábbi határidő.
•Terveik szerint mikor léphet be az a 600 vonal, amihez az átmeneti konténerközpont segíti m^jd a várost?
—Várhatóan a harmadik negyedévben, vagyis valamikor az idei ősz ...

Insert failed. Could not insert session data.