Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
40.83 MB
2021-01-13 15:51:44
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
553
1023
Rövid leírás | Teljes leírás (402.08 KB)

Kanizsa 1991. 023-026. szám június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 13JUFt
A
A
MEGJELENIK: MINDEN PENTEKEN
Ünnepi Könyvhét" két tételben
A tudósítás
Ragyogó napsütésben került sor az Ünnepi Könyvhét nyitójára Nagykanizsán. Az Erzsébet téren délután öt órakor a felnőtteken kívül sok fiatalt is vonzott az esemény és az „Igricek" szabadtéri koncertje.
Ünnepi beszédet Farkas Zoltán alpolgármester mondott, aki megnyitójában különös hangsúlyt adott az első, 1927-ben, a magyar írók és költők támogatására megrendezett könyvnapnak. Külön kiemelte az ALMANACH Kft.-nek - az Ünnepi Könyvhét ma már egyedüli megrendezőjének -azt a folyamatos erőfeszítését, amit az értékes könyvek, a klasszikus irodalom terjesztése érdekében tesz.
Ami a megnyitóból kimaradt
Göncz Árpád viszont kendőzetlenül kimondta a zalaeger-
szegi megnyitón, hogy a könyvpiacot elárasztotta az irodalmi mocsok. A silány irodalomáradatnak még egy-másfél évet jósolt az író és műfordító köztársasági elnök. Jó lenne, ha valóban addig lenne csak igaz! Félő, hogy a könnyű olvasmány hosszabb ideig hódít majd, s talán csak egy új generáció talál majd rá újra az igazi irodalmi értékekre?
„A nyomtatás azt jelenti a kéziratnak, amit a színpad az asszonynak, erős világításba helyezi a szépséget is, a hibákat is; éppen úgy tud ölni, mint életet adni..." - írja Balzac az Elveszett illúziókban.
Mindannyiunk felelőssége, hogy a kiművelt emberfők sokasága ne csak illúzió legyen!
III. évf. 23. sz. 1991. jún. 7.
Bajcsa még sem válik
Az időközi választás ismétlése: június 16-án
Nagykanizsa 14. számú egyéni választókerületében (Kiskanizsa észain részén és Bajcsa városrészben) június 2-án időközi választásra került sor, a mandátumát néhány hete visszaadó Bolf György (KDNP) képviselő utódlására. A nyilvántartásban 2927 választásra jogosult állampolgár szerepelt. A 6-18 óra között sorrakerült szavazáson csupán 306 fő élt választási jogával, amely 10,45%-os részvételi arányt jelent az előírt legalább 40%-hoz viszonyítva. Az érvényes 276 szavazatból a jelöltek közül Kovács János (KDNP-MDF közös jelölt) 108, Hajgató Sándor (független) 84, Hetyei Tibor (SZDSZ) 51, Gyergyák Gyula (FIDESZ) pedig 33 szavazatot kapott. A városi választási bizottság az érvénytelen választás miatt június 16-ára (vasárnapra) tűzte ki a már döntő második fordulót.
- Bajcsa városrészben az időközi választással együtt zajlott le a helyi faluvédő egyesület, illetve néhány állampolgár által kezdeményezett népszavazás, a várostól való különválás vonatkozásában. A lakosság közömbösségét tükrözte, hogy az 517 szavazásra jogosult állampolgár közül mindössze 116-an (22,43%) vettek részt a szavazáson. (A minimum 40%-os részvételi arányból legalább 50%-nak kellett volna a különválás mellett szavazni.) A törvény és az önkormányzat szerint e tárgyban Bajcsa városrészben egy éven belül ismételt népszavazásra nem kerülhet sor!
(t-i)
Bajesán a Ger-gíoa házaspár átveszi a szava-Alapokat a sza-vazatszedö bizottság tagjaitól.
(Erdei AndMs felvétele)
Regionális menedzser konferencia ''91.
A hétvégén tartották a Nagy-kanizsáért-Délnyugat-Magyar országért Alapítvány által szervezett menedzser konferenciát. A szervezőknek sikerült fővédnöknek megnyerni Antall József miniszterelnököt, aki szinte „magával hozta" a kormány e témában legilletékesebb minisztereit, szakértőit. A rendezvény - különösen a szombati napra - városunkba vonzotta a régió nagyvállalatainak vezető-
it, illetve azok menedzseléséért felelős szakembereit, valamint számos kis- és nagyvállalkozót, a bankszakma képviselőit. Valami végre megmozdult Kanizsán! - Hallottuk itt-ott a...

Insert failed. Could not insert session data.