Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
72.27 MB
2021-01-13 15:52:28
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
632
1075
Rövid leírás | Teljes leírás (820.68 KB)

Kanizsa 1991. 027-030. szám július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 19 FT
III. évf. 27. SZ. 1991. júl. 5
r Szabadság Napján
MEGJELENIK: MINDEN PENTEKEN
lüfe Kanizsai „B
Ma
55
a
u
Ébredés
Álmot láttam, gyönyörűt.
Olyant, amilyenre sokezren várnak, lassan egy éve.
Képviselői beszámolón voltam (álmomban). Nyugdíjasokkal, fiatal házasokkal, tapasztalt munkásemberekkel telt meg a közeli általános iskola előcsarnoka (álmomban), ahova az önkormányzati testületbe általunk beválasztott, bizalmunkat (álmomban) továbbra is élvezd képviselő hívta választókerületének polgárait.
A jó hangulatú eszmecserén (álmomban) az önkormányzó beszámolt eddigi tevékenységéről, a korábbi ígéretek beváltásáról. Kikérte az adófizető városlakók véleményét (álmomban) a város fontos kérdéseiről, hogy a választókat képviselve hiteles állásfoglalást tudjon adni az elkövetkező bizottsági és közgyűlési vitákon.
Ezután a lakossági észrevételeket, javaslatokat, aktuális problémákat hallgatta meg (álmomban), elbeszélgetett az emberekkel mindennapi ügyes-bajos dolgaikról (szintén álmomban), s kérte őket, keressék fel, ha bármi segítségre, felvilágosításra szorulnak.
A következő beszámolóig jó egészséget kívánt a választóknak (álmomban), s megígérte, hogy érdekeiket továbbra is képviselni fogja.
Aztán felébredtem.
L. I.
Június 30-án ünnepelte az ország és így Nagykanizsa lakossága is a Magyar Szabadság Napját. Az MDF városi szervezete a „Búcsú" című programban egésznapos ünnepi megemlékezésre invitálta az állampolgárokat. A délelőtti cserkészavatást délután a Károlyi-kert mérsékelt érdeklődéssel kísért színes kulturális műsora követte, amelyben fellépett a helyi Tiborcz Jazz Quartett, az Erak-lin Táncklub, a Flacilor Ha-
gyományőrző Cigányegyüttes és a Dél-zalai Néptáncegyüttes* kísérőzenekarával, a Patkó Bandcval.
Kora este mintegy kétezren vettek részt a Deák téren tartott ökumenikus istentiszteleten, majd a Himnusz eléneklése után Tarnóczky Attila országgyűlési képviselő emlékezett meg arról, hogy 46 év múltán újra szabaddá vált Magyarország. A Szózat akkordjainak felhangzása után a város
harangjainak zúgása közepette az ünneplők egy része a városi köztemetőbe, illetve a zsinagóga ydvarán lévő emléktáblához vonult, ahol egyaránt koszorúzással emlékeztek meg a II. világháború halottairól, s az el-hurcoltakról.
A szovjet megszállás hivatalos végét jelző kanizsai „Búcsú" bizonyára felejthetetlen marad a részt vevők
szamara...
(tihanyi)
Részvénytársasággá alakult a DOMUS
1991. június 1-i hatállyal részvénytársasággá alakult át a DOMUS Lakberendezési Áruház Vállalat, amelynek jogutódja 1,6 milliárd forint alaptőkével a DOMUS Kereskedelmi Rt. lett. A legnagyobb alapító tulajdonos - 83%-os részesedéssel - az Állami Vagyonügynökség. Ebből a földingatlanokért 150 millió Ft az érintett önkormányzatokat, köztük 13 millió Ft értékű részvény a nagykanizsait illeti. Tulajdonos
még az INDOSNEZ Pénzügyi Szolgáltató Kft. és az Állami Biztosító Rt., de az rt. mintegy 800 dolgozója is 1%-os aráryú, azaz 20 millió forint összegű részvényt jegyzett.
A részvénytársaságot a jövőben 7 tagú igazgatótanács irányítja. (ti)
Balaton-berényi adók
Telektulajdonosoknak szóló ismertetésünk a lap 5. oldalán
Július 5-tól 16 oldalas
MÜSORMELLÉKLET

1. A Deák téri ökumenikus istentiszteleten Szabd Bakos Szilárd celebrálja a katolikus misét. 2. Az istentiszteleten részt vevők egy csoportja.
U''-rdel András felvételei)
Európa express
KANIZSA
1V91. július 5.
A hátsó udvar
Nem tudom kinek ml...

Insert failed. Could not insert session data.