Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
6.76 MB
2008-03-13 08:58:28
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
489
2944
Rövid leírás | Teljes leírás (930.01 KB)

Kanizsa 1992. 006-009szám - február

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:
DEL-ZALAI HETILAP
\'* ARA: 19 FT

Á
Á

MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
f. évf. 6. sz. 1992. febr. 7.


Múlt és jövő...
ÜLÉSEZETTÜL VÁROSVÉDŐ
EGYESÜLET HONISMERETI
MUNKABIZOTTSÁGA
Kanizsai BA^ A^gS
Fül iik
Független szatirikus „egyedo.da.

Dr. Tímár Ede, kandidátus
A 60-as évek városfejlesz-tési elképzeléseiről tartott előadást dr. Tímár Ede tör-ténész kandidátus, Nagyka-nizsa Városvédő Egyesülete Honismereti Munkabizottsá-gának legutóbbi összejöve-telén, a tűzoltóság előadó-termében.
A szép számmal megje-lent hallgatóság előtt, a vá-ros történelmi múltjának is-mertetése után a két világ-háború közti létesítménye-ket sorolta fel az előadó, s megállapította, hogy a dél-zalai olajmezők feltárása újabb lendületet adott a vá-ros fejlődésének a 30-as évek végén.
A front átvonulása nem okozott nagyobb vesztesé-geket, viszont a Jugoszláviá-val kapcsolatban kialakult feszült viszonynak köszön-hettük az 50-es években a 7-es út kiépítését a határig, és a városunkból irányított erődrendszer kiépítését is.
Új épület kevés épült az 50-es években, az alsótemp-lom környékén készült né-hány lakóház, kis alapterü-
letű, csökkentett komfortfo-kozatú lakásokkal. De terv-bevették már ez időben na-gyobb, összefüggő lakótelep építését is a keleti város-részben.
Én csak kérdezni szeretnék...
Az Építésügyi Minisztéri-umban az 50-es évek végén indult meg a regionális ter-vezés, Perczel Károly épí-tészmérnök vezetésével, aki nyugati mintára és a fővá-
ros túlnépesedésének ellen-súlyozására 9 régióra kíván-ta felosztani az országot. Elképzeléseit a Magyar Épí-tőművészet c. szaklapban tette közzé a 60-as évek elején.
Láttad a legújabb Fa deo reklámot?
Nagy feltűnést keltett és osztatlan örömet szerzett városunkban az, hogy a földrajzi helyzetünkre való tekintettel városunkat, mint
tervezett régióközpontot tüntette fel. Nagykanizsának ekkor 34 ezer lakosa volt. A Dunántúlon kívüle Pécs, Győr és Székesfehérvár volt még tervezett régióközpont-ként feltüntetve, míg Zala-egerszeg, Szombathely és Kaposvár alközpontként szerepeltek.
Vlttt
Elejétől (a) a végéig (íí)?
(Folytatás a 7. oldalon)
( KANIZSA^
Kellemes meglepetés

EELROZSA

E
tór* H elnteM Kérek na. flottáktól, toogy *
$ U tktá tffct fe ** ta$
Ő volt a Numero 1 kém


„„„„ „„. „. tartsak elöadöst a* egyetemes és a
gyár történelem kiemelkedő íseményeli\'d\'i, Oszfaté» meg kel mondanom, taoaáskodva fogadtam « felkérést, nagyon kittem akton* Iwgy SffKMwi még akadnak «n»ber«fc, aköi a tdrtSneJteia «tén tr&fctwí xöfe kérésére raégts igent jmoBdtaro, gondolván arra, aogy «% «setleg ott megjaeteud 2-3 emberre! keikmesen «2%«tefc napjaink jrofetémáloak törtéjteiial _ Ax tisö meglepetés a helyszínen ért. Szálai József díjjas j«dag6gas, ki g könyvtárat vezeti a \' \' \' előtt szabadkozva várt, hogy sajao» a* Ót fcorafttak tintk, mert nagyon kevesen jöttek Byugocpk meg, mert ti«-tla:e»öt peree* késéssel a ség megérkezik. Mlteor fcewiefttfiak a helyiségbe, aktor már HÖsa-huszoBőt ember tartózkodott ott^ í& ess már jóval meghaladta az éti etözetes «Uíép2«lés*ta»ct. örőmft. met »e« is fiudtam lepkíní. Háromti«gyed Órát elisősorban a itaszadlk századt magyar történelem aytirá^ a két év előtti reüdsaerváltásrós, majd a $ég vette ét * szát. Értelme*, tónyegretörö
el keli mondanom, kogy két-hármai fíataft leszámítva, & lallgatoság nyugdíjasokb*! állt
Nagyon Jót éreztem magaai, amtt ezófoö is saie...

Insert failed. Could not insert session data.