Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
23.2 MB
2021-01-25 15:22:04
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
541
991
Rövid leírás | Teljes leírás (857.54 KB)

Kanizsa 1992. 032-035. szám augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Jósda a Rózsa utca 14-ben
(8. oldal) ✓
DÉL-ZALAI HETILAP
ÁRA: 19 FT
alatt immár a 17. barátságos környezetű benzinkutat építették fel.
Az éjjel-nappal nyitva tartó töltőállomáson az MPD-kútosz-lopoknál teljes az üzemanyagválaszték. Az autómosóban 9 program közül lehet választani, s nagyteljesítményű porszívószolgáltatás áll az autósok rendelkezésére, akik 0-24 óra között vásárolhatnak is a Mini-Marketben.
A megnyitót követően érdekesség és meglepetés volt, hogy július 30-augusztus 5 között az ARAL-kereket szerencsésen megforgató gépjárművezetők térítés nélkül tankolhattak.
(tih-l)
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
Megnyílt Kanizsán
IV. évf. 32. sz. 1992. aug. 7.
rencse forgandó
az
ARAL Hungária benzinkút
Közel egyhónapos próbaüzemelés után július 29-én ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének Nagykanizsán az ARAL Hungária benzinkutat.
A Hevesi Sándor út déli végén, a Dózsa honvéd-laktanya szomszédságában mintegy 100 millió forint ráfordítással létesített - a gépjárművezetők örömére a városrészben hiányt pótló - benzinkút megnyitóján dr. Kereskai István polgármester bevezetője után dr. Hedwlg Hoffmann, az ARAL Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Nyugat-Európa után Közép- és Kelet-Európára is kiterjesztették hálózatukat, s hazánkban 18 hónap leforgása
Vízparton pecabottal
(30. oldal)
Cserktörő vagy úttörész
(27. oldal)
MaP évek óta megszokott látványai Kanizsának is a város különböző pontjain lévő szerencseárusok, akiket szinte mindig körülvesznek a lakosság különböző rétegei. így volt ez egy héttel ezelőtt a Dél-Za-lai Áruház Előtti standnál is, ahol a délelőtti „műszakban lévő Mészégető Béla OTP-bi-zományos kis asztaláról szaporán árulta a különböző sorsjegyeket és szelvényeket. Szerencsés , .hullámban érkeztünk...
Fónyad Csabáné, az áruház takarítónője a 20 forintért vásárolt borítékos sorsjeggyel 200,- Ft-ot nyert, amelyet az árustól nagy örömmel vett át.
- Néha itt próbálkozom a Fortunával, de eddig ez a mostani volt a legnagyobb nyereményem - mondta.
A következő próbálkozó Me-gyesi Zoltánné fiatalasszony volt, aki a két húszas sorsjegy-gyei 50,- Ft-ot nyert.
- Egy hónappal ezelőtti kísérletezésem eredményesebb volt, ugyanis akkor 100 forint ütötte a markomat - jegyezte meg.
Egy szőke asszonyka. Murai Lászlóné - oldalán két kisgyermekével - egy darab 20,- Ft-os sorsjegyet vett. Őt is „meg-
csípte a szerencse, ugyanis 100,- Ft-ot vehetett át a bizományostól, akitől „befektetésként újabb 5 db sorsjegyet vásárolt, majd kissé félrevonulva reménykedve értékelt.
- Csak egy húszast nyertem most, a többi négy sorsjegy „nem nyert" volt - vallotta be szomorkásán, majd sikertelen újrahúzása után gyermekeivel elvonult.
Persze a szerencsejátékosok között jócskán voltak férfiak is, akik szaporán vásárolták a különböző totó- és lottószelvényeket, a bongót, az 50,- Ft-os Jolly Jokert, és más kaparós sorsjegyeket is.
- Ketten árusítunk itt az áruháznál. Délelőtt általában én, a délutáni órákban pedig kollégám. A forgalommal elégedett vagyok, bár március óta észrevehetően csökkent a vásárlókedv, valószínűleg a fokozatosan romló életszínvonal miatt. A forgalom után járó néhány százalékos jutalék jól jön az alacsony nyugdíjam kiegészítésére - mondta Mészégető Béla, aki elárulta, hogy nemrégiben egy 30 év körüli városkörnyéki asszony tízezer forintot nyert nála 20,- Ft-os borítékos sorsjegyével.
(tihanyi)
Interjú Fejtő Ferenccel
(.?. olilul)
2 KANIZSA 1992, augusztus 7.
Barcelona ''92

A
Ismét ...

Insert failed. Could not insert session data.