Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.17 MB
2021-01-25 15:25:30
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
411
896
Rövid leírás | Teljes leírás (1.11 MB)

Kanizsa 1992. 049-053. szám december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

ÁRA: 19 FT
DÉL-ZALAI HETILAP
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
IV. évf. 49. sz. 1992. dec. 4.
szalon
san
a Krémer and Kovács csoport volt, és ha utolsó pillanatban is, de jól és nívósán végezték el a feladatukat. Az építésben részt vett még a Heraklith Építőanyagokat Forgalmazó Kft. A szalon biztosítója a Colónia. Említette még, hogy az ÉP-KER a több lábon állást vállalva hozta létre a szalont, miután szerződött a Rairrel. Választaniuk kellett, mivel a vállalat tevékenysége a felszámolás határán mozgott.
Mint később Gyergyák úrtól megtudtuk, az Épker az országosnál valószínűleg jobb lehetőségekkel kínálja az autókat és motorokat - 20-30% előleg befizetésével lízingelhetők majd a kocsik. 24-32 hónapos futamidővel és 8-10-12%-os kamattal. A vállalat saját jutalékát hitelezésként próbálja majd felhasználni fogyasztói felé.
A megnyitót Farkas Zoltán alpolgármester zárta, kifejezve örömét, hogy újabb létesít-
ménnyel gyarapodott a város, s így az Opelek és Suzukik után, az ittl akók Peugeot autókhoz is közvetlenül juthatnak Kanizsán, ha körülményei azt megengedik. Mint kifejtette, biztos benne, hogy ezzel a szalonnal egy sikeres vállalkozás veszi kezdetét, erre számára a Rair biztosítékot jelent. Majd lezárva gondolatait, hivatalosan is megnyitotta a nagykanizsai Peugeot-szalont.
A létesítmény belülről is szépre sikeredett. A gyönyörű látványhoz persze az autók és motorok is hozzájárulnak.
Most pedig pár praktikus információ, melyet az állófogadáson az illetékesektől sikerült
megtudni. A gépkocsik megtekintése után a jövőbeni tulajdonosok öt nap után juthatnak hozzá a Peugeot-hoz. Ha olyan extra igényeik lennének, melyeket a Rair pesti raktára sem tud kielégíteni, 60 nap a várakozási idő, melyet közvetlenül Franciaországból elégít ki az Épk er és a Rair. A kanizsai szalon árai 950.000 Ft-tól 2.650.000 Ft-ig terjednek, ezek persze csak az alaptípusok árai. Egyelőre 205 Junior, 309-es, 405 ORI és a 405-ös SRDT tekinthető meg Kanizsán. A raktárlehetőségek bővülésével az Épk er a teljes választékot szeretné bemutatni, de akinek éppen ma van kedve vásárolni, az az említett lízing és részletfizetési kedvezményekkel bármely típusú Peugeot-hoz hozzájuthat a kanizsai szalonon keresztül.
- Hercz
Vita az önkormányzati informatechnológiáról
A megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színházban, a Zalaszám-napok keretében került sor a Zala megyei önkormányzatok vezetőinek, munkatársainak tájékoztatására, az önkormányzatoknál lehetséges információtechnológiai fejlesztésekről. A vitában mintegy ötven polgármester, jegyző vett részt, ahol dr. Szász Péter, a Zalaszám ügyvezető igazgatója elmondta, arra törekszenek - mivel a Zalaszám megyei önkormányzati tulajdonban van -, hogy a „cápacégekkel" ellentétben, a valós, mindenkor reális igényeket elégítsék ki.
A jelenlévő polgármesterek részéről felmerült az a kérdés, hogy a különböző számítástechnikával foglalkozó cégek havonta-kéthavonta tájékoztassák az önkormányzatokat a
lehetőségekről, a meglévő, megvásárolható termékekről.
A vitában az is elhangzott, hogy a közigazgatási dolgozók „tudathasadásos állapotban vannak", mivel a 10-15 éves törvények (amik ma is érvényben vannak) totálisan szemben állnak az önkormányzati feladatokkal. Továbbá, a megye sajátos telekommunikációs infrastruktúrája egyáltalán nem olyan jó, hogy arra bármilyen rendszert is alapozni lehetne...
A vita - ami inkább egy kötetlen beszélgetéshez hasonlítható - azzal az óhajjal zárult, hogy jó lenne, ha jövőre már a konkrét eredményeket tudnák górcső alá venni, nem pedig álmokat szövögetnének, mondván, de jó lenne, ha...
H. L.
P...

Insert failed. Could not insert session data.