Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
23.99 MB
2021-02-02 11:18:37
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
902
1639
Rövid leírás | Teljes leírás (965.47 KB)

Kanizsa 1993. 010-013. szám március

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DÉL-ZALAI HETILAP

ARA: 19 FT
MEGJELENIK: MINDEN PENTEKEN
Zászlót bont
Kanizsán a Magyarok
Nemzeti Szövetsége
Március 6-án (szombaton) 15 órai kezdettel tartja alakuló ülésén Nagykanizsán, a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt városi irodahelyiségében (Kiska-nizsa, Dózsa György téri szolgáltatóház) a Magyarok Nemzeti Szövetségének Nagykanizsai Városi Szervezete.
A pártként bejegyzett, fővárosi központú szövetség a már hónapok óta szervezkedő pártcsoportja révén Zala megyében elsőnek Nagykanizsán bont zászlót, a nemzeti egység megteremtése érdekében.
Az MNSZ helyi szervezete szeretettel vár minden igaz magyart az alakuló ülésre, hogy célkitűzéseikkel, programúkkal megismerkedhessenek.
Az alakuló ülés után mód nyílik új tagok belépési szándékának bejelentésére is.
(tih-l)
r|l •• I ii
luzelo
szukája segítheti csak a gyepmestert
TE IS
Sajátos megbeszélésnek adott otthont szerkesztőségünk az elmúlt héten. Mint rendszeres olvasóink már bizonyára tudják, városunkban is elkezdődtek a népszerű televíziós műsor, az ÁSZ szervezési munkálatai. A csütörtökön tartott megbeszélésen a műsor budapesti készítői, Gregorich András és Kovács E. Csilla találkoztak a középiskolák pedagógus képviselőivel, majd ezt követően azokkal a diákokkal, akik vállalták, hogy saját középiskolájukban hírét viszik a műsornak és segítenek a lehetséges jelöltek felkutatásában. (Képünkön.)
Különlegesek! Furcsák! Mások! Figyelem! A szerveződő műsorhoz a ti jelentkezéseteket
V. évf. fO. sz. 1993. márc. 5.
TSZ ASZ!
várjuk. Ha valamiben eltértek az átlagtól, ebben a műsorban megmutathatjátok magatokat. Ha középiskolások vagytok, akkor a saját sulitokban is jelentkezhettek! Hogy kinél? A Mezőben Horváth Évánál, a Zsigmondyban Bali Juditnál, a Keriben Varga Kláránál, a Batthyányban Pécsi Lászlónál, a Széchenyiben Hackler Jánosnál, a Cserhátiban Johannidesz tanár úrnál. De lehet közvetlenül is jelentkezni. Ezt a KANIZSA újság szerkesztőségében tehetitek meg a 12-305-ös telefonszámon, vagy személyesen.
Szintén szerkesztőségünkbe várjuk azok jelentkezését, akik már nem járnak középiskolába,
vagy még nem érték el a 14 évet. Egyszóval nullától kilencven éves korig várjuk azok jelentkezését, akik különleges produkciójukkal színfoltjai lehetnének a műsornak.
Nem hagyományos „kimittu-dos" tehetségeket várunk, hanem olyan fiatalokat és idősebbeket, akik valamilyen „őrült" dologban jeleskednek.
Várunk és várjuk tehát, ha ÖN/TE macskaidomár, lórepte-tő, ha szimfóniát írt(ál) automata mosógépre és telefonhangra, ha reggeli sétá(dat)ját a háztetőkön teszi(ed), és minden olyan esetben, ha úgy ér-zi(ed), „különcsége(d)" nyilvánosságért kiált.
- dukát -
.?. oldal
ELBOCSÁTÁSOK A SÖRGYARBAN
26. oldal
11 - KANIZSA 1111 llllll március II
Palotás Tibor fellebbezett
Február 19-i lapszámunkban közöltük, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt Nagykanizsai Városi Szervezetének Fegyelmi és Etikai Bizottsága a február 10-i fegyelmi tárgyaláson az „eltanácsolás" fegyelmi határozatot hozta - a február 4-i taggyűlés által egyébként alelnöki tisztségéből felmentett - Palotás Tibor ellen, amely gyakorlatilag annyit jelent, hogy nem lehet tagja a KDNP-nek.
A határozat ellen, annak kézhezvételétén számított 15 napon belül Palotás Tibor fellebbezéssel élhetett a KDNP Országos Fegyelmi és Etikai Bizottsághoz. Nos, Palotás Tibor élt a fellebbezés jogával, s így eltanácsolási ügye egyelőre nem zárult le.
A jogorvoslati kérelem tárgyalásának eredményéről a későbbiekben tájékozta...

Insert failed. Could not insert session data.