Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.04 MB
2021-02-02 13:05:11
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
506
1576
Rövid leírás | Teljes leírás (1002 KB)

Kanizsa 1993. 040-044. szám október

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DEL-ZALAI
Ismeretes, hogy Nagykanizsa megyei jogú város önkormányzata szeptember 20-i közgyűlésén döntött a 20-as szobornak a sétakertből eredeti helyére, az Erzsébet térre való vissza-helyezésér<51. A határozatot természetesen kedvezően fogadták az egyik fő kezdeményező, a városban működő Magyarok Nemzeti Szövetsége megyei szervezetének köreiben.
- Nagy öröm tölt el bennünket, hogy a hónapokon át húzódó ügy végre nyugvópontra jutott. Ezért köszönet illeti az azóta több mint ötezer före emelkedett választójoggal rendelkező kanizsai állampolgárt, akik aláírásukkal nevüket adták, s felemelt fejjel vállalták történelmi múltunknak ezt a szép szimbólumát, a hazafias öntudat és a nemzeti érzés ápolása céljából. Megköszönjük a nemes ügy mellett szavazó önkormányzati képviselők pozitív hozzáállását is. Most már minden energiát arra kell fordítani, hogy az 1956-os for-
radalom és szabadságharc közelgő, október 23-i évfordulóján a 20-as szobor eredeti helyén, s méltó módon felavatva pompázzon - adott hangot elégedettségének Pócza Attila me-gyei-városi MNSZ-elnök, a többi részt vállalt helyi politikai szervezet nevében is.
A 20-as szobor visszahelyezésének előkészületeivel kapcsolatban az ügyet kezdettől fogva szívügyének tekintő Palotás Tibor önkormányzati képviselő, MNSZ-tag szeptember 27-én - lapzárta előtt - így tájékoztatott:
- Az önkormányzat illetékes képviselőivel - Farkas Zoltán alpolgármester úr jelenlétében - szeptember 22-én egyeztető megbeszélést tartottunk, amely során eldöntöttük, hogy a hivatalos visszahelyezési kérelmet az MNSZ adja be. Szeptember 23-án és 24-én az Erzsébet téren - a 20-as szobor eredeti helyén - a Dédász néhány dolgozója kábelkiváltási és a régi alapok feltárásával
Természetgyógyász képviselő
Új, a természetadta gyógyítási módokkal foglalkozó „rendelő" nyitotta meg kapuit nemrégiben az Attila úti bölcsődében. Információink szerint a „névtelen" szakemberek mellett városunk önkormányzati képviselője, Dömötörffy Sándor is itt várja a gyógyulni vágyókat. A szakember azonban csak másodállásban végez gyógyításokat, elsősorban a rendelő pénzügyi dolgaival foglalkozik, illetve az új vállalkozás menedzselését végzi.
- át
kapcsolatos közmunkát végzett. Az áttelepítési tervet egyébként Berkes József helyi nyugdíjas tervező-építész készíti el szeptember 29-re, amikor is az önkormányzat városfejlesztési bizottsága szakvéleményezi. A tervnek az építési hatóság által történő szeptember 30-i várható jóváhagyása után nyomban sor kerülhet a szobor bontására, amelynek daruzási és elszállítási munkáit a Rotary Fúrási Kft. társadalmi munkában vállalta el. A kivitelezést - közte a rekonstrukciós, alapozási útburkolati munkákat - egy helyi szakvállalat, a KOVO Mtlkőké-szítő BT. végzi és az ütemtervnek megfelelően legkésőbb október 16-re fejezi be, áfa nélkül számolt - az önkormányzat által magára vállalt - mintegy négyszázhúszezer forint összegben, így nem lehet akadálya az ok-tóbe 23-i ünnepélyes avatásnak, amelyre meghívtuk a honvédség magasabb egységének képviselőjét is.
(tihanyi)
OKTÓBER 6
Az aradi vértanúk ünnepin, október 6-án az MDF városi szervezete a hagyományoknak megfelelően emlékező gyertyagyújtással kíván adózni az 1848/49-es szabadságharc áldozatainak. A megemlékezésre 18 órai kezdettel kerül sor Nagykanizsán, a Deák téri Petőfi-szobornál, amelyre a szervezők tisztelettel várják a város polgárait.
t. i,
Kielégítő dr. Bogár Gáspár képviselő állapota
A paliniak között és a városunkban is méltán népszerű dr. Bogár Gáspár önkormányzati képviselőt szeptember 23-án szívinfarktus során fellépő rosszullétekor a kanizsai kórház intenzív ...

Insert failed. Could not insert session data.