Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
10.16 MB
2008-04-21 14:53:24
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
524
3037
Rövid leírás | Teljes leírás (1.16 MB)

Kanizsa 1994. 026-030 szám - július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:




DEL-ZALAI HETILAP
25 Ft
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
VI. évf. 26. sz. 1994. júl. 1.
TILTAKl
AZ ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSOK ELADÁSI ÁRA ELLEN


Rost az elnök





A június 6-i városi közgyűlé¬sen Czotterné Ivády Zsuzsanna MDF-es önkormányzati képviselő felvetette, hogy a közgyűlés tár¬gyalja újra az önkormányzati tu¬lajdonú házingatlanok elidegení¬téséről szóló rendeletet. Mindezt tett követte, ugyanis lapunkon és a kábeltelevízión keresztül június 22-én késő" délutánra az MDF Ady út 1. sz. alatti emeleti iro¬dájába lakossági fórumra invitál¬ta a város lakóinak érintett réte¬gét. Célja volt még ezzel az is, hogy megalakítsa a Bérlők Egye¬sületét.
A felhívásnak foganata volt, ugyanis az elmúlt szerdán 18 órára zsúfolásig megteltek az MDF kis irodahelyiségei. Az ér¬deklődőket - lehettek vagy het¬venen - Czotterné így az udvarra volt kénytelen vezetni.
A képviselőnő - akinek társa¬ságában volt az FKgP-s Palotás Tibor városi képviselő is - az előzmények rövid vázolása után egy új rendelet-tervezet elkészí¬tését és a rendelettel szembeni tiltakozó aláírások gyűjtését tar¬totta szükségesnek, miközben kendőzetlenül bevallotta, hogy ő is érintett bérlakása megvétele tekintetében...
Ezután hozzászólásokra kérte az egybegyűlteket. Ilyen volt is jócskán, szenvedélyesen előad¬va, egyedi problémát vázolva, de közügyet érintve is. Például: Mi lesz azokkal, akik már meg¬kötötték a szerződést és fizettek is? Mit tegyenek azok, akiknek most van folyamatban a szerző-

déskötése? Az ötven százalék fe¬letti - a rendeletben rögzített het¬venszázalékos - alapár törvény¬sértő! Az önkormányzat miért halogatja az új - megemelt -lakbérek megállapítását, amikor • ez döntően jöhet szóba a bérla¬kások megvételének eldöntésé¬nél?! Becsületes bérlakás-felér¬tékelésre van szükség! Követni kell a Zalaegerszegi Lakásbér¬lők Egyesületét! Alkalmazni kell a Zalaegerszegen, illetve az ország más területén lévő, Nagykanizsához hasonló váro¬sokban alkalmazott vételi gya¬korlatot!...
A hozzászólások után Palotás Tibor képviselő kért szót, s arra buzdította a polgárokat, hogy a június 27-i közgyűlésen minél nagyobb számban - szomszédai¬kat, rokonaikat, ismerőseiket is mozgósítva - jelenjenek meg,

mintegy nyomatékul az ügy fon¬tosságára és sürgősségére. A bér¬lők nevében Erdei András vállal¬ta a közgyűlésen való felszóla¬lást.
A fórumon szóba került a Nagykanizsai Bérlők Egyesülete megalakításának megszervezése, amelyre többen is jelentkeztek (az alakuló gyűlésre július hóban kerül sor).
A fórum végén Czotterné Ivády Zsuzsanna képviselő tucat¬nyi jelentkezőnek a június 27-i közgyűlésre aláírásgyűjtő-íveket osztott ki. Ennek tiltakozó szö¬vege a következő:
„Alulírott, önkormányzati bér¬lakásban élő nagykanizsai lako¬sok aláírásunkkal tiltakozunk az önkormányzat 12/1994. (V. 2.) számú rendeletében megszabott lakáseladási ár ellen. Kérjük, hogy csökkentsék a vételár szá¬zalékos mértékét, hiszen semmi nem indokolja ezt az - országos viszonylatban is a legmagasabbak közé tartozó - árat. (név, lakcím, aláírás)"
A június 27-i közgyűlésen tör¬téntekkel az önkormányzati köz¬gyűlésről készült tudósításunkban lapunk más helyén foglalkozunk, a további fejleményekről pedig folyamatosan tájékoztatjuk olva¬sóinkat.
(tihanyi)

;; A Szabad Demokraták
;; Szövetségének nagykanizsai
;; szervezete 1994. június 22-
5 én tisztújító taggyűlést tar-
;í tott. A szervezetet titkos sza-
;: vazás eredményeként a Ba-
: logh Gyö...

Insert failed. Could not insert session data.