Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
7.68 MB
2008-04-21 15:08:42
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
468
2547
Rövid leírás | Teljes leírás (959.04 KB)

Kanizsa 1994. 031-034 szám - augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:








DÉL-ZALAI HETILAP
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
l.évf. 31.sz. 1994. aug. 5.


RajPaz NB I-ben
AZ ANYATEJ VILÁGHETE
Bár egész évben tos lenne, hogy az anyák anyatejjel táplálják újszü¬löttjüket, most a propagan¬da aktualitását az augusz¬tus l-jétől 7-ig tartó Anya¬tej Világhete adta. A/ UNI-CEF Magyar Nemzeti Bi¬zottsága ebből az alkalom¬ból közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy Ma¬gyarországnak jobban be kellene tartania az „anya¬tej-helyettesítők" reklám¬ját és marketingjét korlá¬tozó nemzetközi kódex ren» delkezéseit.

A hét végén megkezdődik a me¬netelés a legnépszerűbb sportág¬ban, a labdarúgásban. A városban és városkörnyéken óriási az érdek-4ődés, hiszen a kanizsai kedvencek a legjobbak mezőnyében szerepel¬nek. Negyvennégy évi szünet után tehát újra lesznek első osztályú mér¬kőzések Nagykanizsán. A foci vará¬zsa lázba hozta a sportbarátokat, akik vasárnap délután részesei lehetnek az őszi idénynyitónak. Ekkor az újonc Olajbányász a Debreceni VSC csa¬patát látja vendégül.

A kanizsai olajosok eddig két¬szer találkoztak a debreceniekkel. Mérlegük rendkívül kedvező, hi¬szen az 1949/50-es bajnokságban 3 pontot szereztek,a vasutasoktól, miközben a piros-kékek hazai kör¬nyezetben 2-l-re verték a „Lokit".
Nyilvánvaló, hogy Készei Fe¬renc kiegyezne azzal, ha a fiúk ha-gyománytisztelőnek bizonyulná¬nak.
- Az elmúlt bajnoki év sikercsa¬pata a DVSC volt. A vasutasok kü¬lönösen az őszi idényben remekel-

tek és mint újonc, sokáig a dobo¬gós helyeken tanyázott. A csapat végül a hetedik helyen végzett, amelyben a válogatott Sándor és Dombi külön is felhívta magára a figyelmet. Szóval nehéz dolgunk lesz, de remélem, hogy nemcsak lelkesedésben, hanem játékban és eredményességben is felülmúljuk a DVSC-t - mondta a vezető¬edző.
- balogh -
(Sporttudósítások a lap 25-26-27. oldalún.)




sajnálatosan emelkedett az ön¬gyilkosságok száma is.
A sok rossz mellett talán jó hír, hogy számottevő ételmér¬gezéssel eddig még nem talál¬koztak a mentősök.
-d.é.-
56 395
Július 25. és augus/lus 1. között héttel szaporodott a nagykanizsai állampolgá¬rok száma. A/, elmúlt egy hétben huszonkét gyermek született és tizenöten tértek örök nyugalomra. A háza¬sodási kedv a múlt bélhez viszonyítva kissé vissza¬esett, hiszen mindössze hat pár esküdött örök hűséget egymásnak a házasságkötő teremben.
Táncfesztivál
Pénteken (ma) 17 órai kez¬dettel nyílik meg az V. Zala Megyei Nemzetközi Folklór-fesztivál. A/, ünnepélyes meg¬nyitóra az lirzsébct téren ke¬rül sor. A vendégeket és az ér¬deklődőket dr. Kereskai Ist¬ván, városunk polgármestere köszönti. A tavalyi fesztivál-nyitó programhoz hasonlóan mcnettáncban vonulnak a résztvevők a Károlyi kertbe, ahol a szabadtéri színpadon zajlik majd a folklór-gálamű¬sor. Az együttesek között algé¬riai, görög, holland, német, horvát, magyar, svájci és szlo¬vén előadók is bemutatják mű¬sorukat.


A celsiusokkal...
TÖBB A MENTŐSÖK MUNKÁJA
a keringési rendszer megbete¬gedései együttesen eredménye¬zik azt, hogy egyre gyakrabban halljuk a mentő szirénáját. Leg¬inkább az idősebb korosztályt viseli meg á szokatlan hőség. A túlságosan nagy meleg miatt
Nemrégiben még arról adhat¬tunk hírt, hogy viszonylag jól tűrjük a meleget. Mostanra azonban mintegy húsz száza¬lékkal nőtt a mentősök munká¬ja. A fő ok a meleg, de több¬nyire a vérnyomás változásai és
Eg a napmelegtől, no meg...
Bőven akadt dolga az elmúlt egy hét folyamán tűzoltó¬inknak, hiszen csak Zala...

Insert failed. Could not insert session data.