Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
23.96 MB
2021-02-16 13:50:20
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
819
1466
Rövid leírás | Teljes leírás (889.46 KB)

Kanizsa 1994. 009-012. szám március

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 25 Ft
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
VIZBEFULAS
I. évf. 9. sz. 1994. márc. 4.
UZHALAL
Február 23-án a pötrétei halastóhoz riasztották a kanizsai tűzoltókat, ahol két horgász alatt beszakadt az elvékonyodott jég. Kovács Antalt a segélykiáltásra helyszínre érkező Földi György mentette meg, ám a másik horgászt már csak holtan emelhették partra a kanizsai lánglovagok a parttól 70-80 méterre lévő lékből.
Ugyanaznap éjjel Kisfakos határába hívták Szent Flórián utódait. Itt egy magántulajdonú szalmakazal égett. A tüzet valószínűleg gyújtogatás okozta, a keletkezett kár negyvenezer forint.
Legközelebb 27-én kérték a
Elbeszélt órák
kanizsai tűzoltók segítségét. Palinban az öregförhénci hegy északi részén tölgyes csemetés égett, melyet két fecskendővel fékeztek meg lánglovagjaink. Még a kivonulás közben Zala-komárba is hívták őket, ahol egy égerültetvényben garázdálkodott a „vörös kakas". Az oltáshoz segítségül hívták a za-lakomári önkéntes tűzoltókat, a lenti tűzoltókat, a helyi honvédséget is. Kiérkezésükig a kanizsai és lenti tűzoltók vízbe fojtották a nagy riadalmat keltő „piros kakast".
Még szintén 27-én a Zöldért hűtőházának környékére riasztották a tűzoltókat. Beavatko-
zásra szerencsére nem volt szükség, ugyanis a nemrégiben értékesített területet az új tulajdonos felügyelet mellett tisztította, s égette a gazt. A kanizsai tűzoltók ezúton is kérik a város és környéke polgárait, hogy ha birtokukon bármit égetnek, jelentsék be az illetékes tűzoltóságon, hogy ezzel elejét vegyék a fölösleges riasztásoknak.
Február 28-án Kiskanizsára hívták lánglovagjainkat. A Baj-csai utcában kigyulladt egy pajta, s az épület romjai közt bennégett egy idős asszony, a ház tulajdonosa. A baleset körülményeit a rendőrség "vizsgálja.
K. R.
Ülésezett a Kulturális és Oktatási Bizottság
Közel öt órán keresztül tárgyalta a Kulturális és Oktatási Bizottság a HSMK vezetői állására benyújtott pályázatokat. Előterjesztésbe foglalható döntés azonban nem született - tudhattuk meg Gerencsér Tibortól, a llumán osztály vezetőjétől - ezért a testület március 7-i ülésén a polgármester javaslatára tárgyalja majd a vezetői kinevezéssel kapcsolatos napirendi pontot. Ha a pályázók között felállított sorrendről nem is sikerült semmit megtudnunk, annyi már most bizonyosra vehető, hogy a második körben ugyanaz a hármas, vagyis Ernszt Katalin, Horváth Gábor illetve Papp Ferenc közül választhatnak a képviselők. - dé -
TARNOCZKY-FÓRUM
Pénteken este Tarnóczky Attila MDF-es országgyűlési képviselő tartott lakossági fórumot a ZALACO éttermében. Akik elmentek, a napi politika időszerű kérdéseiről, a közelgő választásokról és közéletünk megannyi más kérdéseiről hallhatták városunk országgyűlési képviselőjét.
- áté -
HEROIN A HATARON
Gyakran jártak az utóbbi időben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Barcsra. Hogy útjaikat a horvátországi konyakvásárlással is összekötötték-e, arról nem kaptunk információkat. Ám azt megtudtuk, hogy február 15-én a déli órákban a határátkelőhelyen a szolgálatot teljesítő határőrök az ellenőrzés során egy
bolgár rendszámú személygépkocsiban elrejtve 2,1 kg heroint találtak. Nem piskóta. Intenzívebben öl, butít, s dönt nyomorba, mint a horvát konyak. Az ügyben - a gépkocsi utasainak őrizetbevétele mellett - a kapitányság folytatja a nyomozást.
Négy nap múlva a 48 éves S. István szolgált arra rá, hogy meg-
látogassák a nyomozók. A délután derekán - jobb elfoglaltsága nem lévén - veszekedett a bájos feleségével, akit röviddel ezután egy harminc centis késsel leszúrt. A s...

Insert failed. Could not insert session data.