Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.75 MB
2021-02-16 13:54:10
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
546
1591
Rövid leírás | Teljes leírás (1.07 MB)

Kanizsa 1994. 026-030. szám július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
TILTAKl
AZ ÖNKORMÁNYZATI BERLAKASOK ELADÁSI ÁRA ELLEN
A június 6-i városi közgyűlésen Czotterné Ivády Zsuzsanna MDF-es önkormányzati képviselő felvetette, hogy a közgyűlés tárgyalja újra az önkormányzati tulajdonú házingatlanok elidegenítéséről szóló rendeletet. Mindezt tett követte, ugyanis lapunkon és a kábeltelevízión keresztül június 22-én késő" délutánra az MDF Ady út 1. sz. alatti emeleti irodájába lakossági fórumra invitálta a város lakóinak érintett rétegét. Célja volt még ezzel az is, hogy megalakítsa a Bérlők Egyesületét.
A felhívásnak foganata volt, ugyanis az elmúlt szerdán 18 órára zsúfolásig megteltek az MDF kis irodahelyiségei. Az érdeklődőket - lehettek vagy hetvenen - Czotterné így az udvarra volt kénytelen vezetni.
A képviselőnő - akinek társaságában volt az FKgP-s Palotás Tibor városi képviselő is - az előzmények rövid vázolása után egy új rendelet-tervezet elkészítését és a rendelettel szembeni tiltakozó aláírások gyűjtését tartotta szükségesnek, miközben kendőzetlenül bevallotta, hogy ő is érintett bérlakása megvétele tekintetében...
Ezután hozzászólásokra kérte az egybegyűlteket. Ilyen volt is jócskán, szenvedélyesen előadva, egyedi problémát vázolva, de közügyet érintve is. Például: Mi lesz azokkal, akik már megkötötték a szerződést és fizettek is? Mit tegyenek azok, akiknek most van folyamatban a szerző-
déskötése? Az ötven százalék feletti - a rendeletben rögzített hetvenszázalékos - alapár törvénysértő! Az önkormányzat miért halogatja az új - megemelt -lakbérek megállapítását, amikor • ez döntően jöhet szóba a bérlakások megvételének eldöntésénél?! Becsületes bérlakás-felértékelésre van szükség! Követni kell a Zalaegerszegi Lakásbérlők Egyesületét! Alkalmazni kell a Zalaegerszegen, illetve az ország más területén lévő, Nagykanizsához hasonló városokban alkalmazott vételi gyakorlatot!...
A hozzászólások után Palotás Tibor képviselő kért szót, s arra buzdította a polgárokat, hogy a június 27-i közgyűlésen minél nagyobb számban - szomszédaikat, rokonaikat, ismerőseiket is mozgósítva - jelenjenek meg,
eítjh
& MAGAZIN
mintegy nyomatékul az ügy fontosságára és sürgősségére. A bérlők nevében Erdei András vállalta a közgyűlésen való felszólalást.
A fórumon szóba került a Nagykanizsai Bérlők Egyesülete megalakításának megszervezése, amelyre többen is jelentkeztek (az alakuló gyűlésre július hóban kerül sor).
A fórum végén Czotterné Ivády Zsuzsanna képviselő tucatnyi jelentkezőnek a június 27-i közgyűlésre aláírásgyűjtő-íveket osztott ki. Ennek tiltakozó szövege a következő:
„Alulírott, önkormányzati bérlakásban élő nagykanizsai lakosok aláírásunkkal tiltakozunk az önkormányzat 12/1994. (V. 2.) számú rendeletében megszabott lakáseladási ár ellen. Kérjük, hogy csökkentsék a vételár százalékos mértékét, hiszen semmi nem indokolja ezt az - országos viszonylatban is a legmagasabbak közé tartozó - árat. (név, lakcím, aláírás)"
A június 27-i közgyűlésen történtekkel az önkormányzati közgyűlésről készült tudósításunkban lapunk más helyén foglalkozunk, a további fejleményekről pedig folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.
(tihanyi)
Röst az elnök
A Szabad Demokraták Szövetségének nagykanizsai szervezete 1994. június 22-én tisztújító taggyűlést tartott. A szervezetet titkos szavazás eredményeként a Balogh György, Béres Márton, Czobor Zoltán, Deiszinger József, Krémer József, Röst János és Solti Károly alkotta ügyvivői testület vezeti a következő egy évben. A szervezet elnöke Röst János lett.
(-)
Sárkányrepülők rekordkísérlete
A soproni Repülőklub és a Magyar Re...

Insert failed. Could not insert session data.