Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.99 MB
2021-02-16 13:55:45
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
650
2058
Rövid leírás | Teljes leírás (1.12 MB)

Kanizsa 1994. 035-039. szám szeptember

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


A letenyci Verlarics Anita a Miss Hungary szépségversenyen a negyedik, a Zala Szépe versengésben pedig a harmadik helyen végzett. Mi elsősorban a Miss Hungary versenyről érdeklődtünk tőle.
- Kíváncsiságból jelentkeztem a versenyekre és úgy gondoltam: megpróbálom, hogy mit tudok kihozni magamból, milyen elismerést kapok.
- Számítottál arra, hogy valahol az élmezőnyben fogsz végezni?
- Nem, a célom az volt, hogy bekerüljek a döntőbe és csak erre koncentráltam. Amikor a középdöntő után ez sikerült, akkor azt gondoltam, hogy az első háromba nem fogok bekerülni. Nem számítottam ilyen jó helyezésre.
- Milyen volt a mezőny?
- Az egész ország területéről négyszázan jelentkeztünk. Pécsett volt a területi elődöntő előválogatással. Ide a jelentkezőkből negyven lányt hívtak. Koreográfusok foglalkoztak velünk, megtanultunk egypár lépést, forgást, a bevonulást és a finálét is be kellett gyakorolni. A középdöntőbe nyolcan jutottunk be, amely a Budapesti
Nagycirkuszban volt, és ahová a többi területi döntősök is eljöttek. Innen huszonnégyen jutottunk tovább a döntőbe.
- Kik voltak a zsűriben, hogyan zajlott a döntő?
- Az elnök a Zalatnay Cini volt. Ott volt a Szikora, Tőke Péter, a Blikk főszerkesztője és még jó páran részt vettek a munkában. Az elődöntőn a Cintula és a Pörzse Sanyi volt a műsorvezető, a döntőt már csak a Pörzse vezényelte. A nagy megmérettetés a Budapesti Kongresz-szusi Központban volt; de előtte sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a koronázási ékszereket és a lányokat. Fürdőruhás bevonulással kezdtünk, majd hatos csoportokban léptünk ki, a műsorvezető elmondott rólunk néhány információt.
- Rólad mit hallhatott a publikum?
- Azt, hogy kirakatrendező és dekoratőrként dolgozom, 21 éves vagyok, 175 cm magas, a hobbim az aerobic, a sport és lovagolni is nagyon szeretek. Majd az estélyi ruhás felvonulás kezdődött, ekkor pontoztak és alakult ki az eredmény. A Blikk főszerkesztője hat kérdést tett fel minden lánynak. Ezek politikai-gazdasági kérdések voltak, néhány úgymond ciki, úgyhogy voltak nagy égések.
- Tőled mit kérdeztek?
- Szerencsére nem nehezeket. Ki a köztársasági elnök, hány évre szól a megbízatása? Hány Oscar-díjas magyar filmrendező volt, meg is kellett őket nevezni. Ki volt az első szépségkirálynő, satöbbi... De voltak olyan kér-
dések: hogy hívják Clinton macskáját, ki a kultuszminiszter, ki tervezte a Rolling Stones emblémát? Közben a műsorvezető megkérdezte a közönséget: hány ember tud ezekre válaszolni. Mikor mindennek vége volt, akkor kerültem fel az ötödikről a negyedik helyre.
- Es a finálé?
- A lányok színes - piros-fe-hér-zöld - fürdőruhában jöttek ki és mi voltunk hatan, akik ezüst fürdőruhában a trón mögött álltunk, majd megtörtént a koronázás.
- Köttettek ismeretségek?
- Igen, telefonszámok, címek cserélődtek, jómagam kaptam egy szerződést is. Markos György humorista ajánlotta fel: lenne-e kedvem a Markos-Bod-rogi-Szulák Andrea Show-ban fellépni. Mondtam, hogy igen, amire azt mondta, hogy táncolni és énekelni kellene. Egyelőre abban maradtunk, hogy értesítenek, ha indul a show.
- Milyen díjai kaptál?
- Egy nyolcvanezer forint értékű mosógépet. A Cotelli Col-lectiontól egy fehérnemű-kollekciót, és megkaptam azt a két fürdőruhát, amiben felléptem. Természetesen sok-sok virág is jutott a szervezők jóvoltából.
- Örültél a sikernek?
- Az igazság az, hogy már alig vártuk, hogy vége legyen, de bevallom: nagyon meghatódtam és örültem a negyedik helyezésnek. Nem számítottam rá. A szüleim, testvérem nagyon drukkoltak és persze az ünneplésből kijutott a barátomnak is.
-mirkó-

Insert failed. Could not insert session data.