Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
19.12 MB
2008-09-10 10:21:46
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
902
1860
Rövid leírás | Teljes leírás (1.08 MB)

Kanizsa 1995. 044-047. szám - november

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 25 Ft
KANIZSA
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
Fórum 14
képviselővel
Talán meg soha nem volt egyszerre jelen tizennégy képviselő lakossági vagy civil szervezel állal rendezeti fórumon. A Nagyrác Utcai Általános Iskola szervezésében a varos ifjúságának jövőképéről, az iskoláskorúak pályaválasztási és a felnőttek munkalehetőségeiről szakmai fórumon vitáztak, folytattak eszmecserét a meghívottak. Tizennégy önkormányzati képviselő, a művelődési osztály vezetője és a l'án-európa Unió helyi képviselője, u szülői munkaközösség, az iskolaszék, a tantestület tagjai, a 7-8. osztályosok képviselői mintegy három és fél órás tanácskozásán szo esett a Nagyrácban működő szakiskola jövőjéről, a sokszor ellehetetlenülő csaladok gyerekeinek továbbtanulási lehetőségeiről.
A pedagógusokat az oktatási koncepció érdekelte, de a lórum résztvevői hiányoltak egy, a város működésével kapcsolatos, komplex koncepciót is.
A kiskanizsaiakat élénken foglalkoztattak más, a településrészüket érintő, a szakmai fórum témájától eltérő jellegű kérdések is. A képviselőkhöz kérdést intézlek a kiskanizsai telekparcellázásokkal, a csatornázással kapcsolatosan is. A fórum alkalmával minden vendég megkapta az iskola történetéről szóló könyvet, melynek arával hozzájárultak a helytörténeti kiadvány költségeihez.
Dömötör Miklosne iskolaigazgató, a rendezvény főszervezője sikeresnek ítélte a fórumot, amelynek végeztével Tüt-tő István alpolgármester az intézmény jövőjével kapcsolatban kijelentette: ..... a Nagyrác
marad."_
I I.
II. évf. 44. sz. 1995. nov. 3.
VB-BRONZ
Brazíliában befejeződött a korcsoportos sakk világbajnokság. A tizenegy fordulós svájci rendszerű világversenyen, a 14 éves lányok mezőnyében Kiss Imiit, a Tungsram Eb-ezüstérmes vb-bronzérmet szerzett.
A kanizsai kislány az első három fordulóban két és fél pontot szer-zett, majd váratlan vereséget szen-
vedett, lizl követően remek sorozatot ért el a vb-aranyra pályázó kitűnőség, sorozatban négy partit nyert. A nyolcadik fordulóban bravúros győzelmet aratott az Eb-bajnok, világbajnok lengyel Radzie-wiez ellen, és felkerüli a második helyre, s úgy tűnt, hogy megállíthatatlan.
A hajrában aztán kél meglepő ve-
reséget szenvedett. Előbb grúz. majd később egy azen kislánytól kapott kl. A befejező fordulóban javított, győzelemmel zárta első világbajnokságai, amelyen hét és tél ponttal végzett, s ezzel meglett a bronzérem. A vb-aranyal egy kínai versenyző nyelte nyolc ponttal.
Sporitudósddxaink a lap 24 25-26-27. 11 /' olvashatok
150 EVES NAGYKANIZSÁN A TAKARÉKPÉNZTÁR
Az elmúlt hél keddjén a Vas-emberhazhan t.utolla pibileunn ünnepségét az OTP és Kereskedelmi H.uik Rt. Nagykanizsai Fiókja. Di Polay József fiókigazgató ünnepi megemlékezésében történeti áttekintést adott az 1845-ben alapított takarékpénztár működéséről, fejlődésének bemutatásával feltárta ennek a másfél évszázadnak a varosra gyakorolt eredményes hatását, az alakulás-kot megfogalmazott feladatok, célok megvalósulásának összefonódásai a lakosság mindenkori igényeivel. Az utóbbi tíz esztendő a 150 év történetének azon időszaka, amikor különösen nagy változások következtek be a hazai pénzintézetek - így a nagykanizsai takarékpénztár - történetében
is. A kétszintű bankrendszer bevezetése, a felgyorsuló betételhelyezés, az egyre növekvő számú kereskedelmi banki ügyletek, a lakossági folyószámla-rendszer azt eredményezte, hogy mára az OTP Bank egyaránt a lakosság, az önkormányzatok, a vállalatok és a vállalkozók bankjává vált -fejezte be ünnepi beszedet dr. Polay József.
Ezután Suhai Sándor polgármes...

Insert failed. Could not insert session data.