Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
21.86 MB
2008-09-11 13:05:54
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
1090
1980
Rövid leírás | Teljes leírás (1.18 MB)

Kanizsa 1996. 040-043 szám - október

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

KIK ERTED HALTAK...
Október hatodikán csendes megemlékezéssel adózik az aradi vértanúk emlékének az MDNP Nagykanizsai Szervezete. Az este fél hatkor, a Deák téren, a Negyvennyolcas szobornál kezdődő gyertyagyújtásra, csendes tiszteletadásra várnak mindenkit, aki kezdeményezésükhöz csatlakozni kíván.
EMLÉKTÁBLAAVATÁS
Múlt szombaton a Felsőtemplom déli oldalán emléktáblát avatott a Honvéd Hagyományőrző Egyesület a második világháborúban részt vett 17., 47. gyalogezred és a 9. tüzérezred Nagykanizsáról elvonult 9. hadosztály hősei előtt tisztelegve. A volt bajtársak mellett emlékező beszédet mondtak, illetve koszorúztak a fegyveres testületek, a Cserkészszövetség tagjai, hadiárvák és a mai fiatalok nevében a Rozgonyi-iskola diákjai. A közgyűlés nevében Tüttő István alpolgármester és Marton István képviselő helyezte el az emlékezés koszorúit. A frissen felavatott emléktáblát megáldotta mind a katolikus, mind a református felekezet lelkésze.
CIGÁNY
ALKOTÓTÁBOR
Az első zalai cigány alkotótábort a Társadalmi Egyesületek Szövetsége kezdeményezésére hozták létre. Olyan fiatalokat szerettek volna felfedezni a megyében, akiknek a tehetsége kibontásához segítséget lehet nyújtani. A kanizsai Csónakázó-tó megfelelő helyszínnek bizonyult, a házigazda az MCKSZ Zala Megyei Tagszervezete és a kanizsai kisebbségi önkormányzat volt.
- Úgy érezuük, sikeres tábort zártunk az elmúlt héten. A zöldtábor jó helyszínnek bizonyult. Tizenhét alkotó munkálkodott a festői környezetben. Főleg grafikai munkák és festmények készültek, de további tíz fő a zenei hagyományőrzés területén munkálkodott. Utóbbiak zalaegerszegi és kanizsai, valamint Kanizsa környéki résztvevők voltak. A táborzáró egyben kiállítás is volt. A munkák legjobbjai a Társadalmi Egyesületek Szövetsége révén más városokba is eljutnak - mondta el lapunk kérésére Teleki László, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.
Örök kérdés, hogy mit is kezdhetünk a felújításra váró, régi épületekkel. Amikbe jh
nem költözik se bank, se iskola, nincs szigorú műemléki felügyelet alatt, csak egy- #m
szerűen szép, mert valaha talán a maga örömére építtette egy megállapodott polgár- JJk
család.
Ha ilyenünk van, meg kell becsülnünk. Mert a gazdátlanságnak nagy ára van.
KISKASTÉLY-
SZTORI
A Kiskastélynak nevezett épület az Erzsébet tér tizenöt udvarán a legutolsó pillanatban kerülte el ezt a sorsot. Vajon a véletlenen múlt?
A Kiskastély-dosszié lapunk 12. oldalától olvasható.
MEGJELENIK MINDEN PENTEKEN
ARA: 25 Ft
DÉL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa. Terv u. 3.
Telefon/lax:
(93)312-305

w ALAPÍTVA:
w 1989. szám
VUl. évfolyam 40.
1996. október 4.
CSAK DÖNTENI NE KELLJEN!
Az elmúlt hetekben a különböző parlamenti pártok olyan nyilatkozat-hadjáratokba kezdtek, hogy immár kétségünk sem férhet hozzá: elkezdődött a felkészülés az 1998-as parlamenti választásokra. Holott - talán
mások is így vannak vele1 - az elmúlt két év nekem jobbára arra volt elég, hogy megszokjam a mai kormányt, s úgy-ahogy kiigazodjam törvényalkotóink főbb szándékai között. De vajon hogy látja mindezt
egy képviselő? Hogyan értékelhető - egyénileg - az elmúlt két év munkája? Göndör Istvánt, Nagykanizsa országgyűlési képviselőjét kérdeztük.
Göndör István lapunk 10. oldalán nyilatkozik a parlament munkájáról.
LICIT
A KOSSUTH-LAKTANYÁÉRT
Az eladásra váró volt Kossuth-laktanya megszerzéséért egy egyéni vállalkozói csoport is versenybe száll. Ennek következtében az értékesítés csak versenytárgyalás keretében történhet meg. ...

Insert failed. Could not insert session data.