Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
13.13 MB
2008-06-12 10:46:32
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
619
6141
Rövid leírás | Teljes leírás (1.53 MB)

Kanizsa 1997. 1-5 szám január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

REVESZ BUDAPEST-BAJNOK
A hazai úszó élversenyzők rangos versenyekkel búcsúz-tatták az 1996-os sportévet, köztük a kanizsai Révész Katalin, a Vízmű SE kiváló-sága.
A Veszprémben rendezett meghívásos, pénzdíjas úszó-gálán, a VUK-OPEN verse-nyen világklasszis verseny-zők társaságában állt rajtkő-re a kanizsai tizenhat éves kislány - mint négyszeres vi-dék-bajnok kapott meghívást a gálára - aki 200 m gyor-son 2:05,1 mp-es nagyszerű idővel, egyéni csúccsal Kiss Judit mögött a második he-lyen végzett. Budapesten, a Szőnyi úti uszodában, a kétnapos Buda-pest bajnokságon ragyogóan szerepelt Révész Katalin az olimpikonok között, aki két számban is Budapest-bajnok lett.
- Az évzárón kitűnően ver- . senyzett Kata a rangos me-zőnyben, aki 100 m gyorson 59,23 mp-es idővel, egyéni csúccsal szerzett bajnoki cí-met, majd sikerült a duplá-zás is, hiszen 50 m gyorson 27,59 mp-es eredménnyel mindenkit maga. mögé utasí-tóit. Nagyszerű teljesítményé-re méltán figyeltek fel az or-szágos szakmai személyisé-gek, köztük Kiss László, a női úszók szövetségi kapitá-nya is - tájékoztatott Meisz-terics László, a kanizsai szakvezető.
Sporttudósításaink a lap 23—24 és 25. oldalán olvasható.
Hogy lássuk a fától a (ZALA)-ERDÖT!
A megyei erdők fele a ZA-LAERDŐ Rt. kezelésében van. Ez 55 ezer hektár jó és közepes minőségű erdőt je-lent Zala megyében. Lehet-e ekkora erdőt gazdaságosan működtetni? Milyenek a gaz-dasági körülmények, a piac-gazdaság befolyása ott, ahol természetszerűen csak hosz-szú távon lehet gondolkod-ni, ezekről és még sok min-den másról beszélgettünk az . év vége ürügyén Feiszt Ottó-val, a ZALAERDŐ Rt. ve-zérigazgatójával.
írásunk a lap 9. oldalán található.
CSODALATOS

elolvassa, talán - legalább egy rö-vid időre - maga is úgy érzi, hogy azért csodálatos (is) a világ. írásunk a lap 12. oldalán olvasható.
Él egy idős úr Kanizsán, akiről az a hír járja, hogy a reneszánsz po-
lihisztorokra jellemzően annyi mindennel foglalkozik, hogy az már cso-
daszámba megy a mai világban. Kovács Károly nemcsak nyelvész, ta-
nár, költő, festő és sportoló, de mint beszélgetésünkből kiderült, boldog
ember is. Manapság kevesen mondhatják és mondják el ezt magukról.
Ő elmondta, ha az olvasó mindezt ^P
M^^ ^^ ff I I W^^ _f ^
B^BI BI^B ^B B^H BUBBBFÍB^BÍ BIIB ^W^^PM

MEGJELENIK MINDEN PÉNTEKEN^ ^J^^ ÁRA: 35 Ft
EEEt
DÉL-ZALAI HETILAP jf ALAPÍTVA:
Nagykanizsa, Terv u. 3. Telelon/lax: (93) 312 305 * 1989.
„II^M IX. évfolyam 1. szám PW 1997. január 3.
Az elmúlt évben örvendetes módon megpezsdült a lakásépítési kedv városunkban. Amíg 1995-ben főleg a volt bérlakások érté-kesítése dominált, kilencvenhat-ban már egy meginduló lakás-építési akciónak örülhettünk. Köz-ismertek a RUBAI Kft. Hunyadi utcai csodálatos lakásai, melyek épületükkel, megjelenésükkel tel-jesen átformálták az említett utca képét. Tervünk szerint kilencven-hétben a magán TÜZÉP-pel szem-ben három ház lebontásával és a megkezdett építések folytatásával egy csodálatos új utca létesül a városban. Az itt megépült és a
MIT VAR
\'97-től?
lakásgondja lett megoldva. Tudom ezek még kezdeti eredmények, de a korábbi választási ciklus négy éve alatt épült kilenc (!) lakáshoz képest jól érzékelhető a változás. Suhai Sándor polgármester újévi kö-szöntője teljes terjedelmében a lap 2. ol-dalán olvasható.
Kórház u. 12. :sz. alatt most átadás alatt álló huszonöt, OTP által épített lakás jelentős elmozdulást jelent. Ha hozzá vesz...

Insert failed. Could not insert session data.