Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
26.33 MB
2008-11-12 14:49:15
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
988
1785
Rövid leírás | Teljes leírás (1.45 MB)

Kanizsa 1997. 001-005 szám - január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

REVESZ BUDAPESTBAJNOK
A hazai úszó élversenyzők rangos versenyekkel búcsúztatták az 1996-os sportévet, köztük a kanizsai Révész Katalin, a Vízmű SE kiválósága.
A Veszprémben rendezett meghívásos, pénzdíjas úszógálán, a VUK-OPEN versenyen világklasszis versenyzők társaságában állt rajtkőre a kanizsai tizenhat éves kislány - mint négyszeres vidék-bajnok kapott meghívást a gálára - aki 200 m gyorson 2:05,1 mp-es nagyszerű idővel, egyéni csúccsal Kiss Judit mögött a második helyen végzett.
Budapesten, a Szőnyi úti uszodában, a kétnapos Budapest bajnokságon ragyogóan szerepelt Révész Katalin az olimpikonok között, aki két számban is Budapest-bajnok lett.
- Az évzárón kitűnően ver- . senyzett Kata a rangos mezőnyben, aki 100 m gyorson 59,23 mp-es idővel, egyéni csúccsal szerzett bajnoki címet, majd sikerült a duplázás is, hiszen 50 m gyorson 27,59 mp-es eredménnyel mindenkit maga mögé utasított. Nagyszerű teljesítményére méltán figyeltek fel az országos szakmai személyiségek, köztük Kiss László, a női úszók szövetségi kapitánya is - tájékoztatott Meisz-terics László, a kanizsai szakvezető.
Sporttudósításaink a lap 23—24 és 25. oldalán olvasható.
Hogy lássuk a fától a (ZALA)-ERDÖT!
A megyei erdők fele a ZALAERDŐ Rt. kezelésében van. Ez 55 ezer hektár jó és közepes minőségű erdőt jelent Zala megyében. Lehet-e ekkora erdőt gazdaságosan működtetni? Milyenek a gazdasági körülmények, a piacgazdaság befolyása ott, ahol természetszerűen csak hosz-szú távon lehet gondolkodni, ezekről és még sok minden másról beszélgettünk az év vége ürügyén Feiszt Ottóval, a ZALAERDŐ Rt. vezérigazgatójával.
írásunk a lap 9. oldalán található.
CSODALATOS
(IS)
Él egy idős úr Kanizsán, akiről az a hír járja, hogy a reneszánsz polihisztorokra jellemzően annyi mindennel foglalkozik, hogy az már csodaszámba megy a mai világban. Kovács Károly nemcsak nyelvész, tanár, költő, festő és sportoló, de mint beszélgetésünkből kiderült, boldog ember is. Manapság kevesen mondhatják és mondják el ezt magukról. Ő elmondta, ha az olvasó mindezt elolvassa, talán - legalább egy rövid időre - maga is úgy érzi, hogy azért csodálatos (is) a világ. írásunk a lap 12. oldalán olvasható.
A VILÁG
MEGJELENIK MINDEN PENTEKEN
ÁRA: 35 Ft
DÉL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3.
TelefBíi/lax:
(93)312-305
ALAPÍTVA: 1989.
IX. évfolyam 1. szám 1997. január 3.
MIT VAR
\'97-től?
Az elmúlt évben örvendetes módon megpezsdült a lakásépítési kedv városunkban. Amíg 1995-ben főleg a volt bérlakások értékesítése dominált, kilencvenhatban már egy meginduló lakásépítési akciónak örülhettünk. Közismertek a RUBA1 Kft. Hunyadi utcai csodálatos lakásai, melyek épületükkel, megjelenésükkel teljesen átformálták az említett utca képét. Tervünk szerint kilencven-hétben a magán TÜZEP-pel szemben három ház lebontásával és a megkezdett építések folytatásával egy csodálatos új utca létesül a városban. Az itt megépült és a
Kórház u. 12. sz. alatt most átadás alatt álló huszonöt, OTP által épített lakás jelentős elmozdulást jelent. Ha hozzá veszem a nagycsaládos akcióban Bajcsán és Kiska-nizsán megépült tizenkét családi házat, akkor közel hetven új lakással legalább százötven család
lakásgondja lett megoldva. Tudom ezek még kezdeti eredmények, de a korábbi választási ciklus négy éve alatt épült kilenc (!) lakáshoz képest jól érzékelhető a változás.
Suhai Sándor polgármester újévi köszöntője teljes terjedelmében a lap 2. oldalán olvasható.
BMW
300
Jelenleg előkészítés alatt áll egy osztrák tulajdonú cég igényének megfelelő speciális varrodai műs...

Insert failed. Could not insert session data.