Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
10.46 MB
2008-11-12 15:16:07
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
499
1913
Rövid leírás | Teljes leírás (1.23 MB)

Kanizsa 1997. 023-026. szám - június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Európabajnokság a Csó-tónál
Nagyszabású triatlon-viadal színhelye lesz holnap, szombaton a Csónakázó-tó és térsége, ahol az Orvos Európa-bajnokságot rendezik meg a kanizsai szervezők, élén dr. Czigány Róbert és Csőgör jános, és segítőtársaik közreműködésével. - A délután, két órakor kezdődő kontinensbajnokságon mintegy tíz országból közel kétszáz orvos-lriatlonista szerepel, akik ezerötszáz métert úsznak, negyven kilométert kerékpároznak és tíz kilométert futnak -tájékoztatott Csőgör János.
A nemzetközi triatlon bajnokságot „színesíti" a tíz órakor kezdődő gyermekverseny (200 m úszás, 8 km kerékpározás, 2 km futás), a rövidtávú nyílt verseny (17 év felettieknek), melynek távja megegyezik az EB távokkal. A versenyekre a helyszínen is lehet nevezni._
- balogh -
Hagyományőrző Nap
Május harmincadikán tartotta Hagyományőrző Napját a Rozgonyi Általános Iskola. A programok során a gyerekek számára kézművesek bemutatójától kezdve Kustár Zsuzsa iparművész kiállításáig igyekeztek a kulturális értékeket bemutatni. Sor került a Dél-Zala és az Aranyvessző Néptánc Együttes, a Mákvirág Citera Együttes és a Patkó Banda Népzenei Együttes fellépéseire is. Nagy siker övezte az iskola hatodik B. osztályos tanulóinak Szent-Iváni tűzugrás című előadását. A programokat legvégül a gyerekek önfeledt szórakozását biztosító Suli-buli disco zárta.
OROSZ KAPCSOLAT
Ez a körzet, ez a régió kapcsolatoknak a felerőelőnyöket élvezhet ab- sítését, felújítását kezdőből. hogy mi az orosz ményeztük. Lépcső va-
gyunk, egy kapocs Európa és Oroszország között*.
ÁRA: 35 Ft
DÉL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3.
Telefen/lax:
(93)312-385
ALAPÍTVA: 1989.
IX. évfolyam 23. szám 1997. június 6.
LEVELÜKET MEGÍRTÁK
Öt önkormányzati képviselő állampolgári bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál a Kábeltel Kft. piaci magatartását kifogásolva. Véleményük szerint semmi sem indokolta a soros rendszer havi díjának legutóbbi felemelését 550 forintra.
RÁKOSI NEM FOGADTA ŐKET
- Élni és túlélni akartam a megalázó, emberpróbáló időszakot! Semmitől sem féltem, és-ez lendített túl a nehézségeken. Az önéletrajzom a háború utáni Magyarországon „vegyesnek" találtatott, de mivel a munkámat elláttam, így nem találtak tüskét az életemben.
(Csontos Ferenc megpróbáltatásairól a IS. oldalon olvashatnak.)
STRICI-PARADICSOM?
Napjainkban egyre nagyobb számban láthatunk út szélén ácsorgó, magukat félreérthetetlenül kínáló lányokat. Hogy kik ők és a rájuk vigyázók, miért csinálják? Ezt igyekeztünk tisztázni velük készített riportunk során.
(Összeállításunk a I2-J3. oldaton olvasható)
ÜNNEPI KÖNYVHÉT
PÉK PÁL HAVAK TÁNCA
című kötetének bemutatója 1997. június 9-én 18.30 órakor A VÁROSI KÖNYVTÁR ZENEI RÉSZLEGÉBEN.
KÖZREMŰKÖDIK A KÖNYVTÁR MEGLEPETÉS KÖRE.
Tisztelettel hívnak minden érdeklődőt!
GEDO
Bajban a bajnok
A magyar ökölvívás olimpiai bajnoka, számos világverseny és kontinensviadal győztese beszél élete tragédiáiról és reményeiről.
(Vele készült interjúnk a 16. oldalon olvasható.)
HÁBORÚ ESZTEREGNYÉN
Kitört a háború Esztereg-nyén. Ha vér még nem is folyt, a szópárbaj a polgármester és a lakosság között kezd teljesen elfajulni. Az ügyben okirathamisítás is szóba került.
(írásunk a 7. oldalon olvasható.)
Q KANIZSA - ÖHáwKéuttwtf }
1997. június 6.
bizottságok
Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság
Tábla a laktanyára
Végleges helyen az iparcikkpiac
Szerdán délután a szokásos időben ülésezett a Városfejles...

Insert failed. Could not insert session data.