Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
21.72 MB
2008-11-12 15:38:45
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
839
1481
Rövid leírás | Teljes leírás (1.06 MB)

Kanizsa 1997. 045-048. szám - november

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS
Még a képviselők sincsenek birtokában azoknak az információknak a Vásárcsarnok-beruházással kapcsolatban, amelyek ahhoz hiányoznak, hogy érdemi döntést hozzanak az önkormányzatot érintő finanszírozási és majdani üzemeltetési problémák megoldására. Ez derült ki azok után. hogy a testület többsége úgy döntött, hogy zárt ajtók mögött tárgyalják meg az Alfától az Omegáig Kft. végelszámolásának kérdéseit. Kifogások merültek fel a képviselők egy részében azért, meri semmiféle előzetes vagy írásos előterjesztést nem kaptak, igaz -többek állítása szerint - érdemi információhoz a napirend tárgyalása során sem jutottak. Mint Krémer József alpolgármester a zárt ülést követően elmondta, a kft. vezetőjétől másnapra a közgyűlés bekérte az összes dokumentum - szerződések, megállapodások, számlák - másolatát, hogy végre tiszta képet kapjanak, hogyan is áll valójában a beruházás. Az ülésről távozó Slahl György szerint immár politikai síkra terelődött az ügy és nem cáfolta, hogy a napokban nem volt hajlandó átvenni az alpolgármestertől egy hivatalos levelet.
A városban szárnyra kaptak olyan információk is. amelyek szerint a végelszámolás megkezdését követően is megkíséreltek üzleteket értékesíteni, továbbra is folytatták megyei és helyi sajtóorgánumokban az értékesítési-hirdetéseket. Krémer József elmondta, hogy sok hír szállong a Vásárcsarnokkal kapcsolatban és egyik-nek-másiknak lehet is alapja de nem bizonyítható, a városvezetés nem tud konkrétumokról. A beruházás összköltségéről csak a végelszámolás lezárását követően lehet biztosat tudni. Valószínűleg ez érvényes a tulajdonosok illetve a megnyíló üzletek körére, profiljára vonatkozóan is. ugyanis erről sem tud szinte semmit a közgyűlés.
A zárt ülésen résztvevő Kómán László jelenléte sem volt véletlen. Krémer József szerint valószínűsíthető, hogy a társasházként működő majdani Vásárcsarnok üzemeltetője az IKI lesz. mint ahogy a csarnok melletti parkolót a VIA Kanizsa Kft. fogja működtetni. A testület és a városvezetés azt szeretné, ha az eddig tisztázatlan dolgok tisztázása után. a szabályszerű eljárások lefolytatásával minél hamarabb biilokba vehető, üzemeltethető lenne a vásárcsarnok.
HIVATALI VISSZAÉLÉS
A rendőrség lezárta a nyomozást Suhai Sándor Kanizsa volt polgármestere ügyében. Emlékezetes, hogy Suhai a bajcsai lakásépítők egyikétől hivatali szobájában pénzt vett át, amelyet valószínűleg sajál céljára használt fel. Legalábbis ezt bizonyítja az a
tény, hogy az elmúlt év augusztusától elkezdte törleszteni az OTP-nek csekken azt az összeget, amelyei az ügy kirobbantója, egy fiatalasszony nem kívánt hitelként felvenni.
A közgyűlés által elrendelt vizsgálat után lemondott polgármestert a Zala
Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője feljelentette a Megyei Rendőrkapitányságon, amely lezárva az ügyet, az ügyészségnek áladta vádemelési javaslattal a nyomozás eredményéi, hiszen a vizsgálat során sikkasztás és hivatali visszaélés gyanúja merült lel.
UJABB IPARCIKKPIAC? NEM LEHET FELLEBBEZNI?
A volt MÉH-telep iparcikkpiacként történő üzemeltetését immár államigazgatási eljárás keretében nem tudja megakadályozni az önkormányzat és a polgármesteri hivatal. A nyilvántartásba vételi határozatot megfellebbezte ugyan a jegyző, de a közigazgatá-
si hivatal az ügyiratokat visszaküldte az illetékes jegyzőnek, mert uz indoklás szerint az államigazgatási ügyben nincs lehetősége annak fellebbezni, aki nem volt alanya az eljárásnak.
A majdani iparcikkpiacol üzemeltető vállalkozó elképzelései
szerint hamarosan készen állnak azok fogadására, akik az általuk biztosított feltételekkel élni kivannak. Információink szerint...