Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
17.98 MB
2008-12-30 09:24:37
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
642
1830
Rövid leírás | Teljes leírás (694.28 KB)

Kanizsa 1998. 032-034. szám - augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

UJ ELNÖK AZ MDF-NÉL
A Magyar Demokrata Fórum 1998. július 29-én megtartott közgyűlésén a tagság Lengyel Miklóst választotta meg a szervezet elnökének.
Ügyfélfogadás minden szerdán 18-20 óra között az Ady E. u. 1. szám alatti irodában.
Telefon/fax: 93/311-546
Kanizsai Kisgazda Egyesület
RTL KLUB-ROAD
SHOW az Erzsébet téren
Az RTL Klub Televízió 1998. augusztus 16-án Road Show című országjáró műsorával Nagykanizsára látogat. Az Erzsébet téren felépített színpadon lesz „Kölyök-klub" Jónás Rita, a „kalózlány" vezetésével. Az RTL Klub legismertebb, legnépszerűbb műsorvezetőivel is találkozhat a közönség: Jónás Rita, Pokrivtsák Mónika, Marsi Anikó és Batiz András lesz a színpadon.
A Bravó TV a nagykanizsai tinik szavazatai alapján készült slágerlista klipjeit mutatja be. Lesz táncverseny, „Meri van nem meri?", NIKA, Dávid, Soho Party, Kozmix. Fellépési lehetőséget kapnak helybeli előadók is.
- A legfontosabb dolognak a szabadságot és az emberi méltóságot tartjuk. Nem tűrhetjük el, hogy felülről, Zalaegerszegről mondják meg azt, hogy Nagykanizsán ki, hogyan, miért képviselje a kisgazda színeket. Ezért is hoztuk létre a Kanizsai Kisgazda Egyesülelet, amelyben a kisgazdapárthoz, kötődők mellett szívesen látjuk azokat a más pártokban tevékenykedő polgári keresztény gondolkodású embereket is, akik csatalkozni kívánnak hozzánk. Az egyesület alapszabálya
értelmében tagjaink sorából senkit nem lehet kizárni, az egyesületet el lehet hagyni, van mód a kisebbségi vélemény képviseletére, nincs szó demokratikus centralizmusról. Mi nem a haragot szerelnénk szítani, mi továbbra is szeretnénk jó kapcsolatban maradni a kisgazda párt tagjaival - mondta el lapunknak Boa Sándor, a Kanizsai Kisgazda Egyesület egyik alapítója. I
Az egyesület nemrégiben 16 taggal jött létre, jelenleg valamivel több, mint félszáz tagot szám-
lál. Az alapító tagok között van Szerdahelyi Győző, Beke János, Pócza Attila és Németh János is. A Kanizsai Kisgazda Egyesület ki kívánja venni a részét a városban adódó társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi kérdések megoldásából, ám mint Boa Sándor elmondta, erről még korai beszélni, hiszen az egyesület jelenleg az építkezés szakaszában van, az ezzel kapcsolatos teendők kötik le az egyesület energiáit. A KKE szerdán délután tartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját.
MEGJELENIK MINDEN PÉNTEKEN NAGYKANIZSÁN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN
ÁRA: 50 F!
DEL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3. Telefon/fax: /&
(93) 312-305
alapítva: 1989.
X. évfolyam Z% szám 1998. augusztus 14.
hamisított csirkék
padlósárgítótól szépek?
A piacokon, az árusoknál mindenki a szép sárga húsú, sárga to-jású csirkéket keresi. Hogy hogyan tudják ezt elérni a tenyésztők, azt Euró Tamás állatorvostól, az Állategészségügyi Állomás munkatársától kérdeztük. . .
- Az állati eredetű élelmiszerek élelmiszer-higiéniai elvárásait, vizsgálatait, ellenőrzését a
41/1997-es FM rendelet szabályozza. Ez a rendelet szól a nemkívánatos anyagok és termékek maximális szintjének meghatározásáról, a baromfiak és a tojás-bizonyos forgalmazási szabványairól is.
A csirkék húsát megengedett, természetes anyagokkal is be lehet sárgítani, ilyen például a ku-
korica és a sárgarépádé, amelyekkel a hús egy hét alatt szép sárga lesz. De sajnos vannak olyan tenyésztők is, akik hamisítással próbálják meg ugyanezt elérni. Például megfestik a bőrfelületet, így viszont csak azt érik el, hogy a felső hámréteg lesz sárga, alatta a zsír és a hús nem. A törvény kimondja azt is, hogy az állatokkal
toxikus anyagokat ...

Insert failed. Could not insert session data.