Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
22.81 MB
2009-01-26 15:23:41
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
838
1558
Rövid leírás | Teljes leírás (1.04 MB)

Kanizsa 1999. 005-008. szám - február

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Bérfejlesztés és átvilágítás
Sajtótájékoztatón erősítette meg Tüttő István polgármester és Tar-nóczky Attila alpolgármester, hogy költségvetésünk a törvényben előírt pedagógusok részére biztosítandó 16 százalékos, valamint az évközbeni 3 százalékos bérfejlesztést és a nem pedagógus dolgozók részére javasolt 13 százalékos bérfejlesztést a jelenlegi verziójában is tartalmazza.
- Szeretnénk leszögezni, hogy ennek a béremelésnek mindenképpen szeretnénk eleget tenni, -mondta a polgármester - de természetesen most nem nyilatkoztathatjuk azt ki. hogy ez így lesz, hiszen a közgyűlés fog dönteni a költségvetésről. A biztonságosabb működés érdekében szükséges a korábbi 97 millió forintos hitelfelvételi keretet tágítani, ennek jóváhagyása szintén a közgyűlés feladata. Az intézményekre feszítő-leg hat a dologi kiadások szűkössége, ezért nagy valószínűséggel fonást kell hozzá teremteni, és vannak olyan céljaink amelynek megvalósítását még hitelfelvétel mellett is ésszerűnek látjuk. Ennek a pontosítása folyik most. és 9-én már ennek a verziónak a tárgyalására kerül sor.
Tamóczky Attila még annyit lett hozzá, hogy nem ismer olyan képviselőt a közgyűlésben, aki ne értene egyet a jelzett bérfejlesztésekkel. A bérfejlesztés, nem számítva a kórházi dolgozókat 280 millió forintot vesz igénybe éves szinten, ugyanakkor az állami támogatás növekedménye csak 150 millió forint. A kettő közötti 130 millió forintot a városnak saját bevételéből kell kigazdálkodnia. Korábban volt a minőségi munkát elismerő bérpótlék, de ez most megszűnt, ennek szerepét szeptemberben egy új rendszer veszi át. amely személyenként 1500 forintot jelent. A tájékoztatón szóba kerültek a tervezett intézményi átvilágítások is.
- Nem azért akarjuk átvilágítani az intézményeket - tudtuk meg a polgármestertől -, hogy mindenféle ok nélkül átalakítsuk őket, de egy reális és minden szempontból megvizsgált intézmény működését biztos, hogy jobb alapokra tudjuk helyezni.
MEGJELENIK MINDEN PÉNTEKEN NAGYKANIZSÁN ÉS VONZÁSKÖRZETÉBEN
ÁRA: 50 Ft
KANIZSA
dél-zalai hetilap
Nagykanizsa, Terv u. 3.
Telefon/fax:
(93)312-305
ALAPÍTVA: 1989.
XI. évfolyam 5. szám 1999.február 5.
iiiiiniiii^
Az elmúlt pénteken Szabó János honvédelmi miniszter látogatást tett Nagykanizsán. A volt honvédségi laktanyák megtekintése után részt vett a város hagyományos év eleji fogadásán, ahol a város gazdasági és kulturális életének meghatározó személyiségeivel találkozott.
Először Tüttő István polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd rövidesen vázolta a város terveit, amelyek között a fejlesztések és a munkaerőhelyzet szempontjából is a legjelentősebbről, a logisztikai központ létrehozásáról beszélt. Ehhez azonban a Honvédelmi Minisztérium támogatására is égetően szükség van. A polgármesteri megnyitó után a honvédelmi miniszter elmondta laktanya-látogatásának tapasztalatait, miszerint a nagykanizsai honvédségi objektumok jó állapotban vannak, sokkal jobban, mint például az előzőkben szemrevételezett gyöngyösi és kiskunhalasi laktanyák. Szabó János ezután a határ menti települések fontosságát ecsetelte, mivel nem mindegy, hogy az ideérkező idegen milyen kultúrkörnyezetbe lép be. Ezeknek a régióknak a kitörési kísérleteiket a kormány figyelemmel kíséri, s azt szeretnék elemi, hogy csökkenjen a munkanélküli-
Január 31-én meghalt egy hároméves kisfiú. Dr. Szabó Csaba, a nagykanizsai kórház igazgató-főorvosa az eset kapcsán az alábbiakat mondta >el: ,,M. D. hároméves kisfiú ez év január 20-án kórházunkban mandulaműtéten esett át. A műtét, és az azt követő lábadozási időszak is problémamentesen zajlott le. A hazabocsátást ...

Insert failed. Could not insert session data.