Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
20.47 MB
2009-02-09 11:50:18
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
940
1876
Rövid leírás | Teljes leírás (725.47 KB)

Kanizsa 1999. 026-030. szám - július

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XI. évfolyam 26. szám • 1999. július 1.
ÉJQÉÉ
Nasykanizsa
REGIOK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
AlkatrészCentrum
ftmbe*, mi « udóúfkoi (tett... Alkatrész ForróDrót: 93/315-140, 60-468-683
8800 Nagykanizsa, Eötvös tér 27. Tel.: 93/318-361, fax: 93/314-076
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése - május 20-i határidővel - az 1999. évi rendkívüli téli időjárás során bekövetkezett vis maior helyzetből adódó többletköltségek megtérítésére a Megyei Területfejlesztési Tanácshoz pályázatot nyújtott be.
A pályázatból megtudhatjuk, hogy az elmúlt télen több alkalommal is előre nem látható mértékű havazás következtében a hóesés és a hófúvás több
települést elzárt a külvilágtól. Ilyen rendkívülien nehéz helyzet adódott február 11-14. között, amikor Nagykanizsa városon kívül, de annak közigaz-
a kanizsai kórházban
Háromfős SFOR küldöttség látogatott el az elmúlt héten a nagykanizsai kórházba. A látogatás célja tájékozódás és kapcsolatfelvétel volt A látogatók elégedettségüknek adtak hangot az intézmény láttán, és elvi megegyezés született az amerikai katonák nagykanizsai egészségügyi ellátására vonatkozóan. Az amerikai hadsereg betegeinek kanizsai ellátását nem a tb. finanszírozza.
Válogatás a Környezetvédelmi Felügyelet intézkedéseiből
- Az elmúlt héten a környezetvédelmi felügyelők 79 gépjármű vezetője ellen intézkedtek szabálytalan parkolás ügyében.
Szintén szabálytalan parkolás miatt 2 főnek idézésen kellett megjelennie a felügyelet irodájában.
- Az állattartási rendelet betartásának ellenőrzése során az ebtartás-ra vonatkozó rendelkezést 14 fő kutyatulajdonos nem tartotta be:
• 12-en póráz nélkül sétáltatták ebüket,
• 1 személy nem a kijelölt kutyafuttató helyre vitte kedvencét,
• 1 főt játszótéren történő sétáitatás miatt kellett felszólítani.
- A Városkapu krt. egyik lakóházának közös képviselőjét beidéztette a Környezetvédelmi Felügyelet szemétszállítás szerződés felülvizsgálata végett.
- A Csónakázó-tónál a felügyelők a BMW-bemutató miatt a közterület-használati engedély ellenőrzését végezték. Megállapították, hogy a rendezvény szervezője nem kért engedélyt, ezért figyelmeztetésben részesült, valamint az engedélyt utólagosan be kell szereznie.
gatási területén - például Kisfakos és Nagyfakos térségében - az elakadt gépjárművek és az abban rekedt személyek mentésére, lakott zártkerti településrészek útjainak kiszabadítására, orvosi ellátásra szoruló betegek szállítására és az elzárt településekre alapvető élelmiszerek beszállítására rendkívüli, polgári védelmi mentésre alkalmas külön munkagépeket kellett beállítani.
A Megyei Területfejlesztési Tanács katasztrófa helyzetre rendelkezik bizonyos pénzkerettel, a valós költségeket pályázat alapján elbírálja és segítséget nyújt, ezért került ide a nagykanizsai pályázat is.
A rendkívüli téli időjárási viszonyok miatti 148.960 Ft mentési többletköltségek megtérítésére irányuló nagykanizsai pályázatot a Megyei területfejlesztési Tanács elfogadta.
Pénzt kér a Zala Rádió
A Magyar Rádió főszerkesztője kérelmet juttatott el városunk polgármesterének, amelyben kérte, hogy a Zala Megyei Önkor-\'mányzattal azonos összegben a nagykanizsai önkormányzat is támogassa az alapítványt. A határozati javaslat szerint a Pénzügyi Bizottság az Ablak Zalára Közalapítvány részére 1999. évre 4,5 millió forint támogatást biztosít, melyből 2,7 milliót természetben, a Zala Rádió Petőfi utcai helyiségének térítésmentes használatából adódóan nyújt. A Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság olyan javaslatot tett, hogy a Zala Rádió és az alapítvány, valamin...

Insert failed. Could not insert session data.