Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
8.15 MB
2009-02-09 11:57:31
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
361
1752
Rövid leírás | Teljes leírás (781.09 KB)

Kanizsa 1999. 035-039. szám - szeptember

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

&é^- &&a?a? .Jfif>//////*
jégéi
Nasykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
999. szeptember 2 Megjelenik 21.000 példányba
6800 Nagykanizsa Eötvös tér 27. Alkatrész ForróDrót: 93/315-140, 60/468-683
f i/1 EBE Hl St^érfé**toitoyL, LAKOSSÁGI SZOLGÁLTATÁSAINK:
> Ingyenes házhozszállítás * Részletfizetési kedvezmény
Gépjármű adatainak nyilvántartása
> Pontgyűjtési akció Alkatrész keres-kírtál szolgálat
*¦ Alkatrész Antikvárium Tűzoító-kedvezmérty *• Közalkalmazotti kedvezmény *- Argosz-biztosítással rendelkezőknek kedvezmény - Válaszd ki!, ALKUDJ!, Fizess és vidd! *- Alkatrészek, felszerelési cikkek minden típushoz. Minden 1.000 Ft felett vásárló vevőnkel megkínáljuk kávéval, forró csokoládéval, frissítővel.
Szeretelteí VÖípÜ. (felt!
PÉNZRE VÁRVA
Késik a helyi vállalkozók felajánlásainak kifizetése
Még beletelik néhány napba, amíg !i kedvezményezetti kör megkapja a helyi iparűzési adóból felajánlott pénzeket. A helyi rendelet szerint az adóalanyok az iparűzési adó 10%-áról rendelkezhetnek. Az adózott összeg 45%-át sportra. 30%-át kultúrára. 8%-ot szociális, 17%-ot pedig egészségügyi célokra ajánlhatták fel. A közgyűlés meghatározta, hogy ebbe a négy körbe mely civil szervezetek, alapítványok, egyesületek kerülhettek bele. Az adóalanyok a jegyzéket az iparűzési adó mellékleteként megkapták. A százalékos kitételen túl az adózó szabadon meghatározhatta a kedvezményezetlek számát. A 10% fölött azon adóalany rendelkezhetett, akinek nem volt adóhátraléka, vagy ha igen. akkor annak mértéke nem haladia ineg az éves adókötelezettség 1%-át. A kedvezményezetti körbe hivatalosan azok tartozhatnak, akik május 31-ig igazolták, hogy az APEH és a Vámhatóság felé nincs tartozásuk. Ezt jó pár érintett nem csatolta időben. Ettől függetlenül a listáról nem zárták ki, hanem figyelembe véve a harminc napos várakozási időt. haladékot kaplak. A május 31-i adatokat összesítették, melyből az derült ki. hogy mintegy 47 millió forintot oszlottak el az adóalanyok. Azon kedvezményezetteknél, ahol minden rendben van a felajánlók részéről is. auguszlus elején az összegről kiküldték a határozatot. Ez az összesítés kétharmada, mintegy 30-32 millió forint. A határozatokkal kapcsolatban tizenöt napig lehet fellebbezni. Ezek elbírálása a Zala Megyei Közigazgatási Hív ital jogkörébe tartozik. Fellebbezések érkeznek. Főként azért, mert az adóalanyok több esetben ígéretet leltek a kedvezményezetteknek az összeg felajánlására, ám az adóbevalláson mást jelöllek meg. Az Összegek kifizetése így csúszik. Azok a kedvezményezetlek, akik késtek a szükséges igazolásokkal,\' vagy az adóalany nem adta be időben a bevallását, legkésőbb december 31-ig kapják meg a pénzüket.
Információink szerint nemcsak a hiányzó dokumentumok miatt nem folyósította a hivatal azokat az összegeket, amelyeket .sok helyütt - mint mentőövre - várnak a ..kedvezményezettek".
Göncz Árpád Zalában járt
A köztársasági elnök szombaton tett látogatást a megyében. Programjának első állomása Letenye volt, ahol a Dél-Zala Murahíd Kistérségi Fejlesztési Társulás által szervezett nemzetközi konferencián vett részt. A „Határok melyek összekötnek" elnevezésű megbeszélésen Rostonics László köszöntötte a horvát, szlovén és magyar vendégeket. A polgármester elmondta, a konferencia, mely remélhetőleg hagyománnyá válik, nem új keletű, hiszen a felek már három alkalommal tartottak megbeszélést a mindhárom országot érintő autópálya kapcsán. A köztársasági elnök reményének adott hangot, hogy a meghívott országok együttműködése tartós lesz, és egy eurégió alakul ki az összefogás eredinényeként. Ebben segíthet a ...

Insert failed. Could not insert session data.