Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
20.19 MB
2010-05-13 15:02:09
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
667
1461
Rövid leírás | Teljes leírás (762.43 KB)

Kanizsa 2000. 038-042. szám november

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XII. évfolyam 38. szám • 2000. november 2.
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
HIRDESSEN NÁLUNK!
Lapunk minden nagykanizsai családhoz ingyenesen eljut!
KARÁCSONY ELŐTTI AKCIÓ!
- közületeknek, vállalkozóknak
50% KEDVEZMÉNY!!!
Hirdetési uraink után érdeklődjenek telefonon vagy személyesen!
Szeretném, ha azzal a szemlélettel vonulnánk végig az épületen, mintha itt laknánk - ezekkel a szavakkal fogadta Cseke Csaba, a kivitelező Kanizsa Kft. ügyvezető igazgatója a Thury-laktanya csapatrendelőjéből átalakított új gondozóház műszaki átadásán megjelenteknek.
- A társaságunk részéről ez egy szép mintafeladatnak számít. Amint a parkot is sikerül elkészíteni, az épület kívülről és belülről egy kulturált, a jövő évszázadra tekintő büszkesége lehet a városnak. Sikerült egy nagyon leépült épületből egy új, szállodai szintű épületet kialakítani. Az alsó színt nyugati szárnya a gondozóházrész, az épület többi része pedig az idősek szociális otthona. Hatóságilag a tűzjelző berendezést átadták, az épület teljes tűzvédelme biztosított. A folyosói kapaszkodókat a takarítás után szerelik fel. A ház komplett telefonközpont hálózata tudja mindazt a szolgáltatást, ami egy egészségügyi intézmény működéséhez szükséges.
NOVEMBER ELEJÉN
ISDN telefonvonal vételére alkalmas, nagy adatátviteli sebességgel lehet akár internetezni is. A szobákat külön díjszámláló rendszerrel látják el, lehet kimenő, bemenő hívásokat tiltani, a két ügyeletes nővérpulthoz oda-vissza lehet kapcsolni a telefonvonalakat.
ÁTADJAK
szebb. Egy hatalmas, gyönyörű intézménnyel gazdagszunk, olyan körülmények között, hogy voltak bizonytalan részei a beruházásnak.
Tarnóczky Attila alpolgármester, az intézmény bejárását követően hangsúlyozta:
- Nem tudom azt mondani, hogy megvalósultak a legszebb álmaim, mert az épület annál sokkal
amelyek úgy tűntek, hogy nem valósulhatnak meg, mert nem férnek be a beruházási keretösszegbe. Ezek mind megvalósultak. Remélem, a gondozottak, akik ide kerülnek, örömmel fogadják.
Végezetül gratulált a kivitelező munkájához. Cseke Csaba, a kft. ügyvezetője megköszönte az elismerést, bízva abban, hogy mindenkinek a megelégedésére szolgál. A beruházó, megbízott műszaki ellenőreivel a végső műszaki átadás határidejét leegyeztetik, és két hét múlva átadják az épület kulcsait.
Koller Jutka, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője összegezte: - Amikor először láttam az épületet, nem bíztam abban, hogy ezen a helyen egy szép otthon lesz. Most látjuk a végered-\' ményt, és én is azt tudom mondani, amit az alpolgármester úr, hogy az minden képze-(Fotó: Bakonyi) letet felülmúl. Hangsúlyozom, ez annak is eredménye, hogy nagyszerű csapatmunkában dolgoztunk együtt. A karácsonyt már méltó helyen ünnepelhetjük.
B. Zs.
TISZTÚJÍTÁS
Az elmúlt héten tartotta az MDF helyi szervezete tisztújító gyűlését. Schmidt István tájékoztatása szerint a tagság bizalmából dr. Bárányi Enikő, Bárányi Péter, Bálint József, Lenkefi Csaba, dr. Ró-
zsás György és Schmidt István lett az elnökség tagja. Elnökké ismét Schmidt Istvánt választották, aki Bárányi Péterrel együtt a megyei választmányban képviseli Nagykanizsát.
VÁLTOZTATNI
Az elmúlt héten a pécsi igazgatóság szervezésében - melyen jelen volt Kovács József, a MÁV Rt. pécsi területi igazgatója is - dolgozói fórumot tartottak a Vasutas Művelődési Házban. Az előadó „Változni akar a MÁV" jelmondat jegyében, értékelte a MÁV Rt. eddigi eredményeit és tájékoztatást adott a következő időszak feladatairól.
¦ Október 20-án tettek bejelentést a Dózsa György utcából hogy...

Insert failed. Could not insert session data.