Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
19.46 MB
2010-05-17 15:35:47
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
628
2268
Rövid leírás | Teljes leírás (706.91 KB)

Kanizsa 2001. 017-021. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


XIII. évfolyam 17. szám • 2001. május 3.
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
Nagykanizsa Város Napjának programjai
11-14. old.
A VAROS ÜNNEPELT
Első írásos említése tiszteletére Nagykanizsa idén is méltó módon ünnepelte meg a Város Napját. Az ünnepi közgyűlésen és díszelőadásokon vették át kitüntetéseiket azok a polgárok, akik városunk közéletében hosszú időn keresztül elismerésre méltó módon tevékenykedtek, vagy távolról öregbítették Nagykanizsa hírét, nevét. „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Címere" emlékplakettet vehetett át dr. Ádám Veronika, dr. Herbert Kranzlein, Nágel Anna, a puchheimi Német-Magyar Baráti Kör elnöke, Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere, Balázs Béla építész Szekeres József-díj kitüntetésben részesült, Chrenkó Mihályné, „Paizs Ferenc-díjban", Simánné Mile Éva, a polgármesteri hivatal megbízott osztályvezetője, „Nagykanizsa Megyei Jogú Város Kisebbségeiért" kitüntetésben dr. Ruzsics György csáktornyai ügyvéd. „Nagykanizsa Oktatásáért" elismerő címet kapott Tapolczay Miklós, a Zsigmondy SZKI egykori laborvezetője, „Nagykanizsa Kultúrájáért" kitüntető címet vehetett át dr. Rózsa Miklós helytörténész, valamint az Állami Zeneiskola kollektívája. „Nagykanizsa Sportjáért" elismerést kapott Héder István kajak-kenu edző, valamint Steindl József atléta, „Nagykanizsa Megyei Jogú Vá-rosért"-díjat vehetett át dr. Ruttner Pál nyugalmazott főorvos. Vastaps köszöntötte dr. Kerecsényi Edit nyugalmazott múzeumigazgató néprajzkutatót (képünkön), aki 2001-ben a város díszpolgára lett.
A zászlófelvonás után Tüttő István polgármester köszöntötte az ünneplő kanizsaiakat, akik már a nyitóünnepségen is soha nem látott tömegben lepték el a város központját.
¦ 11.53-kor a Dózsa György utcában egy kerékpáros elesett, és súlyos, 8 napon túl gyógyuló csuklótörést szenvedett.
¦ 15.20-kor az URH igazoltatta, majd előállította O. F. és O. L. nagykanizsai lakosokat, akik a náluk lévő nagy mennyiségű alumíniumvezetékek és színesfémek eredetéről nem tudtak számot adni. Kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek arról, hogy aznap a Thury-lakta-nya egyik használaton kívüli épületébe rácskifeszítéssel behatoltak, és onnan kb. 30 kg színesfémet tulajdonítottak el.
¦ Az esti órákban a Sugár úton családi veszekedés során, a férj oly mértékben bántalmazta feleségét, hogy ennek során 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A férj ellen büntetőeljárást kezdeményeztünk.
¦ 18.11-kor igazoltatták azt a rádiházai férfit, akit a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elfogatóparanccsal körözött, különböző bűncselekmények elkövetése miatt. Elfogása után őrizetbe vettük és átszállítottuk Budapestre.
¦ 20-án 2.40-kor az URH járőr igazoltatta majd előállította azt a kanizsai férfit, aki szemmel láthatólag ittas állapotban vezette személygépkocsiját. A gyanúsítotti kihallgatást követően megállapítottuk, hogy aznap két gyalogost is elgázolt. Mindkét személy könnyebben sérült.
¦ 21-én 7.24-kor jelentették be az Alkotmány utcából, hogy az éjszaka folyamán ajtóbefeszítés módszerével betört az ott lévő vegyesboltba, és onnan élelmiszert és váltópénzt tulajdonított el 40.000 Ft értékben.
¦ 20-án és 21-én összesen 5 db MTB-kerékpárt tulajdonítottak el. Értékeikre jobban vigyázzanak!
¦ A délutáni órákban a buszpályaudvaron igazoltatta az URH-járőr B. Anna nagykanizsai lakost, akit a Zala Megyei Bíróság
elfogatóparanccsal körözött, szabadságvesztés letöltése miatt.
¦ 22-én éjjel a Rozgonyi utcában egy kanizsai férfit ismerőse úgy megvert, hogy 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. Mindké...

Insert failed. Could not insert session data.