Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
14.4 MB
2010-07-08 14:45:21
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
644
1469
Rövid leírás | Teljes leírás (626.16 KB)

Kanizsa 2002. 001-004. szám január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Nagykanizsa
REGIOK KAPUJA
XIV. évfolyam 1. szám • 2002. január 10.
Megjelenik 21.000 példányban
A Belügyminisztérium Önkormányzati Gazdasági Főosztálya arról értesítette az önkormányzatot - mondta el Tüttő István -, hogy központi és Phare-timogatással megvalósuló települési szilárdhulladéklerakó-telep építési beruházásának tervezett befejezését és egyben a céltámogatás igénylésének végső időpontját meghosszabbították. A támogatás lehívásának a Magyar Kincstárba történő érkezésének végső időpontja 2003. december 15., amennyiben a kivitelezési szerződést ez év december 15-ig megkötik. Mindezek alapján a várva várt szeméttelep kivitelezése jövő év végére megvalósulhat.
FÉLMILLIÁRD LAKÁSOKRA
Közel félmilliárd forintot nyert az önkormányzat három pályázaton lakásépítésre és -vásárlásra. Az egyik nyertes pályázat eredményeként közel kétszázmillió forintot fordíthat a város lakásvásárlásra annak érdekében, hogy a hosszú ideje problémát jelentő belvárosi udvari lakásokat kiváltsa, a mobilitást segíthesse. A pályázaton nyert pénzből 27 lakást vásárolhat az önkormányzat. 44 lakásból álló fecskeház épül hamarosan a Dózsa György utcában. A fecskeházként funkcionáló építmény négy lépcsőházból áll majd, amelyben főként egyszobás lakások kerülnek kialakításra. Erre a célra közel 150 mil-
lió forintot nyert az önkormányzat. 46 lakás épül a közeljövőben Ligetvárosban is, e célra valamivel több mint 187 milliót nyert a város. Az új ligetvárosi lakások kialakítása annyiban tér el a már meglévőktől, hogy a szobák külön bejáratúak lesznek, és kialakításra kerül egy kifelé szellőző spejz is. A célok megvalósításához az önkormányzat mindhárom pályázat esetében 30%-os önrészt vállalt. A munkálatok a Gazdasági Minisztériumban történő szerződésaláírást követően kezdődhetnek el.
Tüttő István polgármester a nyertes pályázatokkal kapcsolatban a következőket mondta el: -
Örömmel értesültem róla - és ezt az örömömet szeretném megosztani a város lakosságával is -, hogy önkormányzatunk a Széchenyi-terv pályázati rendszeréhez benyújtott három projektjét a bírálóbizottság javaslata alapján, támogatásra érdemesnek ítélték. Erről tájékoztatott levelében Matolcsy György miniszter úr. A sikeres pályázatról szóló értesítés mellett megköszönte, hogy az önkormányzat vállalta a pályázat elkészítésével járó feladatokat, és olyan tervét nyújtott be, amely kreatív, lelkiismeretes munkát tükröz. Kifejtette azon véleményét is, hogy az önkormányzat tevékenysége a
pályázat alapján túlmutat a személyes sikereken, egy közösség sikeréhez, boldogulásához járul hozzá. Bizakodom abban, hogy a pályázat által támogatott beruházások révén 117 olyan család juthat számára hosszabb távon megoldást nyújtó lakhatási körülményekhez, amelyek több éves, de akár mondhatom több évtizedes problémákat oldanak meg. Amellett, hogy új lakásokat építünk és vásárolunk, a belváros leromlott állagú épületeit ki tudjuk üríteni. Ezek helyén új beruházások indulhatnak, és a városkép is esztétikusabbá válik - zárta gondolatait Tüttő István, városunk polgármestere.
A VOLT KATONAVÁROS
A Nagykanizsai Városvédő Egyesület és Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúák Klubja kéréssel fordul az alábbi témában a Város Lakosságához.
Véleményük szerint a város lakossága és az eljövendő generáció részére elengedhetetlen egy 100 éves múlttal rendelkező katonaváros történetének hű leírása, könyvben való megjelenése.
A város lakossága közel 100 éve együtt él az itt lévő honvédséggel, fegyveres szervekkel, az őt védelmező, létezését biztosító erőkkel. Azt tudni kell, hogy a város fejlődéséhez nagymértékben hozzájárult az itt állomásozó katonaság. Az épülő v...

Insert failed. Could not insert session data.